NATO și Rusia rămân pe poziţii ”total divergente”, afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului

NATO și Rusia rămân pe poziţii ''total divergente'', afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Relația dintre statele NATO și Rusia rămân tensionate, susține purtătorul de cuvânt al Kremlinului la CNN. Acesta a recunoascut că discuțiile diplomatice au eșuat în ceea ce privește găsirea unui compromis:

Niciun compromis diplomatic în criza din Ucraina

„Nu ştim care va fi rezultatul, am avut aceste trei sesiuni de convorbiri, există anumite puncte de înţelegere între noi. Dar în general, în ceea ce priveşte chestiunile de principiu, putem spune acum că rămânem pe poziţii divergente, pe poziţii total divergente. Iar asta nu este bine, este deranjant”, a spus Peskov, potrivit Agerpres.

Europenii şi americanii îi acuză pe ruşi că au comasat aproape 100.000 de soldaţi la frontiera ucraineană în vederea unei potenţiale invazii a ţării vecine.

Armata rusă a publicat imagini cu mai multe dintre forțele sale aflate în mișcare la frontiera cu Ucraina, unde sunt comasate 100.000 de trupe. Acțiunea are loc în contextul în care un atac cibernetic s-a desfășurat la câteva ore după ce discuțiile s-au încheiat fără nicio înțelegere între Rusia și aliații occidentali, care se tem că Moscova ar putea lansa un nou asalt militar asupra țării pe care a invadat-o în 2014

Scenarii privind un conflict militar

Oficiali ai administrației Biden, intervievați săptămâna aceasta au spus pentru New York Times că SUA se va implica masiv în prijinirea insurgenților ucraineni, dacă Rusia va iniția o invazie în Ucraina.

Acet sprijin ar putea include pregătirea acestor insurgenți  în țările din vecinătate care fac parte din flancul estic al NATO: Polonia, România și Slovacia, care ar putea permite insurgenților să intre și să iasă din Ucraina. Dincolo de sprijinul logistic și de arme, SUA și aliații NATO ar putea oferi și echipamente medicale, servicii și chiar sanctuar în timpul ofensivelor rusești. Statele Unite vor furniza aproape sigur arme, au spus oficialii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe