NATO trimite 4000 de militari în Țările Baltice pentru intimidarea Rusiei

NATO trimite 4000 de militari în Țările Baltice pentru intimidarea Rusiei
FOTO: juliennews.it

NATO va trimite 4.000 militari suplimentari în țările baltice, începând cu luna mai, pentru descurajearea Rusiei, potrivit RT.com.Decizia a fost luată în cadrul Summitului din Split, Croația, ce a avut loc în acest weekend.

Generalul ceh, Petr Paval a declarat că patrugrupuri de luptă vor fi trimise în acestă regiune, în momente diferite dinprima jumătate a anului 2017.

”Cu aceste patru grupuri de luptă, noi nu vorbim despre exclusivitatea uneiprezențede formare”, declară generalulPaval.

”Această forță va fifolosităpentruintimidare și, dacă va finecesar, pentru luptă. Regulile vor fi diferite.”, a mai adăugat acesta.

Petr Paval a mai subliniat faptul că noua forță NATO din Marea Baltică este planificată să fie comandată de la sediul central polonez sub supravegherea Generalului armatei Statelor UniteCurtis Scaparrotti.

Oficialii americani au declarat că aproximativ 1000 de soldați vor veni dinCavaleria Regimentului 2,cu sediul în Vilseck, Germania, urmândsă sosească în Polonia până în luna aprilie. În plus, față de contingentul din SUA, care vafi trimisîn Polonia, Germania va trimite forțe în Lituania.

De asemenea, Canada va trimite trupe în Letonia, iar Marea Britania în Estonia. Tototdată Norvegia, Danemarca și Franța vor completa și ele aceste forțe.