IPOTEZĂ ȘOC a astronomilor: Un asteroid surprins în sistemul nostru solar ar fi defapt o navă extraterestră (FOTO)

IPOTEZĂ ȘOC a astronomilor: Un asteroid surprins în sistemul nostru solar ar fi defapt o navă extraterestră (FOTO)

Mai mulți astronomi ai Universității Harvard sugerează că asteroidul în formă de țigară, denumit „Oumuamua”, tradus din hawaiiană ca „mesager care ajunge la noi din trecutul îndepărtat” și identificat anul trecut în sistemul nostru solar, ar fi putut fi o navă extraterestră trimisă să studieze Pământul.

Din octombrie 2017 oamenii de știință s-au întrecut în teorii prin care să-i explice atât forma neobișnuită, cât și originile, ajungând la concluzia că este primul obiect de acest fel observat, așa că au creat o nouă clasă – a „corpurilor cerești interstelare”, potrivit CNN.

Acum, o nouă lucrare a cercetătorilor de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, ridică posibilitatea ca acest corp ceresc de culoare roșu închis, de zece ori mai lung decât lat și care călătorea cu o viteză de 315431.424 de km/h, ar putea avea o „origine artificială”.

Oumuamua ar fi putut fi o sondă trimisă intenționat în apropierea Pământului de o cultură extraterestră”, se arată în lucrarea apărută în Astrophysical Journal Letters, redactată de profesorul în astrofizică Abraham Loeb și doctorandul Shmuel Bialy.

Luând în considerare viteza mare a obiectului și traiectoria neobișnuită, posibila sondă extraterestră nu mai este operațională.

Tags: