Naveta spaţială pentru turişti s-a prăbuşit în timpul unui zbor de testare: Un pilot a fost rănit, iar altul a murit (VIDEO)

Naveta spaţială pentru turişti s-a prăbuşit în timpul unui zbor de testare: Un pilot a fost rănit, iar altul a murit (VIDEO)
Foto: reddit.com

Naveta spaţială pentru turişti s-a prăbuşit în timpul unui zbor de testare. Virgin Galactic SpaceShip Two a explodat la scurt timp de la pornirea motoarelor. Un pilot a murit, iar altul este grav rănit după ce a apucat să se catapulteze din aeronava cuprinsă de flăcări. Tragedia a avut loc la scurt timp în condiţiile în care fondatorul companiei, Richard Branson, anunţase că se aşteaptă ca primul zbor în spaţiu să aibă loc înainte de finalul anului.

Imediat după pornirea motoarelor, aeronava a explodat. Un singur pilot a reuşit să-şi salveze viaţa după ce s-a catapultat, însă starea sa de sănătate este critică. Cel de-al doilea pilot a murit pe loc.

La scurt timp au apărut şi reacţiile fondatorului Virgin, Richard Branston pe Twitter. Antreprenorul a declarat: „Gândurile merg către virgingalactic şi Scaled, mulţumesc pentru toate mesajele de sprijin. Zbor imediat la Mohave ca să fiu alături de echipă. Toate gândurile noastre sunt cu piloţii curajoşi şi familiile acestora afectate de evenimentele din Mojave.”

Iar compania a dat publicităţii şi un scurt comunicat.

„În timpul unui test, vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defecţiune gravă şi s-a prăbuşit. Avionul WhiteKnightTwo, utilizat pentru lansarea vehiculului spaţial, a aterizat în siguranţă. Principala noastră preocupare o reprezintă situaţia piloţilor”, se arată în comunicat.

Cu aproximativ o lună în urmă, omul de afaceri care şi-a propus să transporte oameni obişnuiţi în spaţiu, declara: ”Sunt încă încrezător că vom ajunge în spaţiu până la finalul acestui an. Şi, evident, nu mai e mult până atunci. Rachetele ne-au ţinut pe loc. Ne-a luat foarte mult timp să construim acele rachete în care să putem avea încredere. Am testat aceste rachete şi au trecut toate testele”.

SpaceShip Tow reprezintă versiunea comercială a SpaceShip One, prima aeronavă privată care a ajuns la limita spaţiului în anul 2004. Peste 500 de oameni au depus deja avansul din suma totală de 200.000 de dolari, costul unui bilet pentru un zbor suborbital de câteva minute.

Naveta spaţială pentru turişti s-a prăbuşit

Ultima oră
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% din decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie
16:37 - Speriați că stânga ar putea câștiga alegerile de duminică, milionarii germani își mută averile în Elveția
16:33 - Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori