Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară

Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
Foto simbol: Pixabay

Autoritățile din Federația Rusă au demarat o anchetă privind Netflix, în contextul în care platforma online de streaming a fost acuzată de comisarul public pentru protejarea famiilor că încalcă legislația împotriva „propagandei gay”, transmite Techspot.

Rusia: Netflix, anchetată pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor

Potrivit comisarului rus pentru protejarea familiilor, compania a încălcat legea care interzice distribuirea de „propagandă a relațiilor sexuale netradiționale” în rândul minorilor, prin transmiterea unui conținut cu tematică LGBT destinat persoanelor cu vârste de 16 ani sau mai mari.

Ministerul rus de interne a luat act de plângerea formulată de Olga Baranets, notează Reuters. Dacă va fi găsită vinovată, compania Netflix ar putea fi amendată cu până la 13.400 de dolari sau chiar s-ar putea confrunta cu o suspendare temporară a serviciului.

Netflix, ar fi spus o sursă din cadrul companiei potrivit cotidianului rus Vedomosti, și-a verificat conținutul chiar în această lună și nu a găsit în catalogul său nimic cu tematică LGBT care să fi fost marcat ca fiind destinat pentru categoria 16+.

Același ziar a relatat că oficialii ar putea interzice conținutul serviciilor de streaming care cuprinde „relații sexuale netradiționale și deviații sexuale”.

Sancționarea unor entități americane din zona de online nu este o premieră pentru Federația Rusă. Recent, autoritățile ruse au amendat Google cu circa 82.000 de dolari pentru că nu s-a conformat cu solicitarea de a șterge peste 26.000 de instanțe de conținut „interzis”.

Mai mult, în această săptămână, Rusia le-a cerut companiilor străine să își stabilească birouri în țară până în 2022 pentru a se conforma cu legislația care a intrat în vigoare în luna iulie. Printre cele 13 firme care trebuie să își creeze o prezență oficială pe teritoriul rus se numără și Apple, Google, Meta (Facebook), Telegram, TikTok și Twitter.

Ultima oră
21:40 - Vasile Dîncu: Rusia, principalul element turbulent în această parte a Flancului Estic. A recupera niște teritorii de la Ucraina are pentru Moscova și o încărcătură simbolică (VIDEO)
21:15 - Vasile Dîncu: În niciun scenariu nu e vorba de război în România sau de participarea noastră directă la un conflict militar / Românii nu trebuie să se îngrijoreze, căci facem parte din NATO, cea mai puternică alianță (VIDEO)
21:12 - Vasile Dîncu, despre o strategie privind minoritățile de la granița României cu Ucraina: Există o clauză de ajutor și sprijin pentru refugiați (VIDEO)
21:12 - Majoritatea vehiculelor de transport de pe A1 depășesc greutatea maximă admisă, spun drumarii: Nu putem repara drumurile în ritmul în care le distrug transportatorii
21:07 - Halep îi dă replica lui Djokovic, după părăsirea Australian Open: „Cred că tenisul nu avea nevoie de aşa ceva”
21:00 - Alexandru Rafila îi sfătuiește pe românii care au completat formularul PLF, dar tot au fost amendați, să conteste sancțiunea (VIDEO)
20:54 - Drama prin care trece Xonia, după eliminarea de la Survivor România 2022: Am crezut că mi-am imaginat eu
20:33 - Novak Djokovic, huiduit la scenă deschisă pe Rod Laver Arena. Declarația cu care Daniil Medvedev i-a enervat pe spectatorii prezenți la Australian Open (VIDEO)
20:30 - SUA oferă un răspuns scris privitor la cererile de securitate ale Rusiei. Retragerea NATO nu este luată în discuție
20:18 - Așa s-au întâlnit, de fapt, Carmen Brumă și Mircea Badea. El este cel care le-a făcut cunoștință