Noi arestări privind atentatul terorist din Manchester: Poliția britanică a reținut 3 persoane care ar fi avut conexiuni cu atacatorul

Noi arestări privind atentatul terorist din Manchester: Poliția britanică a reținut 3 persoane care ar fi avut conexiuni cu atacatorul

Ancheta privind atacul terorist de luni seară de la Manchester Arena este într-o continuă evoluția. Poliția britanică a arestat încă 3 bărbați care ar fi avut conexiuni cu bărbatul care s-a aruncat în aer la finalul concertului Arianei Grande. O altă persoană era deja în custodia poliției de marți.

Marea Britanie rămâne sub alertă critică după atentatul de luni seară, autoritățile temându-se că bărbatul nu a acționat de unul singur, iar cei care l-au ajutat ar putea încerca să comită alt atac.

De asemenea, poliția britanică a efectuat și mai multe percheziții la adrese care ar fi avut legătură cu atacatorul sau cu complicii săi, scrie RT.

Anchetatorii se tem că bărbatul, pe care serviciile secrete l-au identificat drept Salman Abedi, ar face parte dintr-o rețea mai largă de simpatizanți ai Statului Islamic, rețea din care ar mai face parte un bărbat aflat în evidențele autoritățile britanice pentru că ar fabrica bombe.

Salman Abedi s-a detonat la ieșirea din Manchester Arena la finalul concertului Arianei Grande provocând decesul a 22 de persoane și rănirea altor 59.