Număr record de infecții cu virusul West Nile în SUA: 43 de morți de la începutul anului

Număr record de infecții cu virusul West Nile în SUA: 43 de morți de la începutul anului
Numărul de infecții cu virusul West Nile în SUA a crescut dramatic în ultima săptămână, numărul morților urcând la 43 de la începutul anului, iar cel al infecțiilor 1.221, în aceeași perioadă, potrivit...

Numărul de infecții cu virusul West Nile în SUA a crescut dramatic în ultima săptămână, numărul morților urcând la 43 de la începutul anului, iar cel al infecțiilor 1.221, în aceeași perioadă, potrivit USA Today.

În condițiile în care numărul cazurilor este de trei ori mai mare decât în mod normal pentru această perioadă a anului, autoritățile se pregătesc pentru situații mai grave, având în vedere și condițiile meteo care favorizează răspândirea țânțarilor purtători de virus.

Jumatate dintre cazuri au fost raportate în statul Texas (sud), urmat de Mississippi (sud), Louisiana (sud), Dakota de Sud (nord) și Oklahoma (sud).

Boala se răspandeste mai ales în jurul Dallasului, unde autoritățile au început de săptămâna trecuta să pulverizeze pesticide pentru eradicarea țânțarilor care transportă virusul. Totuși, căldurile din ultima vreme au limitat eforturile de controlare a răspândirii țânțarilor, chiar dacă au existat și rezultate vizibile.