Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Marea Britanie a crescut cu aproape 41% într-o săptămână

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Marea Britanie a crescut cu aproape 41% într-o săptămână
Covid-19 / Foto: Pixabay.com

Marea Britanie a înregistrat marţi 46.558 de cazuri noi de Covid-19, iar în perioada 14-20 iulie a avut loc o creştere de 40,7% a numărului de infecţii față de cele şapte zile precedente, potrivit datelor guvernamentale, informează Reuters.

96 de persoane au decedat, într-un interval de 28 de zile de la efectuarea unui test pozitiv de Covid-19.

Până pe 19 iulie, un total de 46,35 de milioane de britanici au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva noului coronavirus, iar 36,24 milioane de oameni au primit şi a doua doză.

Majoritatea restricțiilor anti-Covid au fost ridicate în Marea Britanie, începând de luni

Majoritatea restricțiilor anti-Covid au fost ridicate în Anglia luni, redenumită ”Ziua libertăţii” în ciuda creșterii a numărului de cazuri de Covid-19, potrivit AFP, citată de Agerpres.

De luni, aproape toate restricțiile din Anglia au fost ridicate. Purtarea obligatorie a măștii a fost eliminată, sălile de spectacol şi stadioanele se pot redeschide la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane reunite.

Purtarea măştii nu mai este obligatorie, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-COVID-19 în Anglia.

Boris Johnson i-a încurajat pe oameni să-şi facă şi „a doua injecţie” (doză de vaccin) atunci când li se solicită acest lucru, potrivit Reuters.

Experții avertizează că nu e momentul ca Guvernul britanic să renunțe la restricțiile anti-COVID-19

„Orice variantă care va deveni dominantă în Marea Britanie se va răspândi în întreaga lume”, a spus Christina Pagel, membră a SAGE, un grup independent de experţi sanitari care consiliază guvernul de la Londra.

Ea a insistat că „politicile britanice afectează de asemenea celelalte ţări”, dat fiind că Marea Britanie are legături economice şi sociale intense cu toată lumea.