O adolescentă a aflat că este infectată cu coronavirus în timp ce era la mare. Aceasta plecase în vacanță fără a aștepta rezultatul testului

O adolescentă a aflat că este infectată cu coronavirus în timp ce era la mare. Aceasta plecase în vacanță fără a aștepta rezultatul testului
Foto: Inquam Photos / George Călin

O adolescentă din municipiul Vaslui a decis să plece în vacanță, la mare, chiar dacă avea simptome pentru coronavirus. Aceasta a primit rezultatul testului în timp ce se afla pe litoral. Chiar dacă tatăl ei este angajat al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Vaslui, părinții tot i-au permis să meargă cu un grup de 10 prieteni să se bucure de vacanță.

Adolescenta a primit rezultatul testului pentru coronavirus în timp ce era la mare

După ce a fost testată pentru coronavirus, adolescenta din Vaslui a reușit să își convingă părinții să îi permită să plece la mare înainte de a primi rezultatul testelor. Aceștia au acceptat, chiar dacă fata avea simptome corespunzătoare virusului, potrivit adevărul.ro.

Adolescenta a fost testată pe data de 31 iulie, iar pe 3 august, în timp ce aceasta se afla pe litoral, la Costinești, împreună cu un grup de 10 prieteni, autoritățile sanitare i-au înștiințat pe părinți că fiica lor este infectată cu noul coronavirus.

Paradoxal, tatăl fetei lucrează într-un domeniu care se confruntă în mod direct cu lupta împotriva noului coronavirus și în mod normal n-ar fi trebuit să îi permită adolescentei să plece la mare din moment ce, cu câteva zile în urmă, aceasta prezentase semne de răceală.

După ce a aflat că fiica s-a este infectată cu coronavirus, tatăl acesteia s-a deplasat la Costineşti pentru a-și aduce fata la spital. Adolescenta a fost internată la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” Bârlad, unitate suport pentru pacienţii COVID-19. La rândul său, tatăl adolescentei, alături de ceilalţi membri ai familiei, au intrat în izolare la domiciliu.

În ceea ce îi privește pe prietenii adolescentei, surse neoficiale afirmă că aceștia au rămas în continuare la mare. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui va declanşa o anchetă epidemiologică, însă activitatea autorităţilor sanitare se desfăşoară cu mare dificultate din cauza numărul mare de cazuri înregistrat în ultima perioadă în judeţul Vaslui.

Pandemia de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 1.232 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval.

436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara. Asta în condițiile în care, la nivel național, există 840 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților cu forme grave ale infecției cu noul coronavirus.

Totodată, în intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese, bilanțul total al victimelor ajungând la 2480. Până marți, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Ultima oră
15:29 - ANPC: 94 de controale la furnizori de energie și gaze. Au fost date amenzi de 645.000 lei. Facturile eronate vor fi recalculate
15:08 - Alecsandru Dunaev, detalii despre scenele pasionale alături de Mara Oprea, în serialul Adela de la Antena 1: Există o chimie între noi
15:07 - Virgil Popescu: Furnizorii au obligația să recalculeze facturile emise eronat fără penalități în termen de 15 zile, timp în care se suspendă inclusiv o eventuală plată. Debranșările, interzise pe perioada OUG (VIDEO)
15:03 - Florin Cîţu: Pentru mine, certificatul verde COVID e o prioritate / Trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele public
14:48 - Marcel Ciolacu: Este tardivă o lege a certificatului verde în acest moment
14:37 - Scandal de proporții la „Survivor România”. Doi Faimoși și-au aruncat cuvinte grele: „Ești nebun, ești pervers!” (GALERIE FOTO)
14:28 - Dan Dungaciu, despre mișcările Rusiei: Sună mai degrabă ca mesaje prin care să convingă cealaltă parte că e o amenințare reală, dar nu sunt convins că sunt mesaje că invazia ar fi iminentă (VIDEO)
14:09 - Câți bani încasează Cătălin Zmărăndescu și Roxana Ciuhulescu de la Suriviro România 2022. Sumele primite pentru fiecare săptămână
14:02 - Probleme pentru Andra. De ce a ajuns artista la poliție (GALERIE FOTO)
13:53 - Aproape 150 de orașe și municipii în scenariul roșu. Cea mai mare rată de infectare, înregistrată într-o comună din județul Cluj