O balenă moartă a eșuat pe o plajă din Franța și este în pericol să explodeze

O balenă moartă a eșuat pe o plajă din Franța și este în pericol să explodeze
Foto: lexpress.fr

O plajă din sudul Franței a fost închsiă de autoritățile locale după ce o balenă moartă a eșuat în acel loc, fiind în pericol să explodeze, relatează L’Express.

Cadavrul balenei, care are o greutate de 20 tone și o lungime de 17 metri, a eșuat pe plaja Saintes-Maries-de-la-Mer din regiunea Bouches-du-Rhône.

Această specie de balenă, care este considerată al doilea cel mai mare mamifer de pe planetă, ar fi murit în urma coliziunii cu un vapor. După ce a eșuat pe plaja franceză, balena s-a umflat și riscă să explodeze.

Astfel, autoritățile franceze au fixat un perimetru în jurul ei, interzicând ședințele foto ce au atras zeci de turiști.

„Este riscant să te apropii de balenă pentru a face poze. Din cauza acumulării de gaze există riscul ca aceasta să explodeze” a avertizat Anaïs Cheiron, reprezentant al Rezervației Naturale Camargue.

Sâmbătă dimineață, un cercetător a ridicat bucăți de piele și țesut pentru analiză.

Această specie de balenă este pe cale de dispariție la nivel mondial.

Tags:
Ultima oră
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori
19:15 - Kelemen Hunor: Eu aș fi de acord cu măsuri mult mai dure pentru stimularea vaccinării. Trebuie să reducem cât de mult posibil efectul valului 4
19:13 - Stelian Ion: Lansăm în dezbatere publică modificările aduse Codului penal și Strategia Naţională Anticorupţie pentru perioada 2021-2025
18:52 - Premierul Florin Cîţu a discutat cu secretarul pentru Comerţ al SUA: „Am exprimat angajamentul României faţă de agenda noastră comună de prosperitate şi democraţie”
18:51 - Pavel Popescu desființează speculațiile despre cazul fostei dansatoare din buric: „Este un scenariu mizerabil creat în spațiul public. A apărut pe site-ul deținut de contracandidatul meu. Nero, când a părăsit Roma, a dat foc Romei” (VIDEO)
18:25 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, propune recompense pentru vaccinați și interzicerea persoanelor nevaccinate în spaţii publice neesenţiale, în weekend