O bătrână care ”a murit” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul în care locuia

O bătrână care ”a murit” de COVID-19 s-a întors 10 zile mai târziu la căminul în care locuia
Foto: Pixabay

O femeie în vârstă de 85 de ani din Spania, despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată, a revenit la căminul de bătrâni în care locuia, la zece zile după anunț.

O femeie din Spania despre care se știa că a murit de COVID-19 a revenit la căminul în care locuia

Din cauza unei încurcături de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza COVID-19 și că înmormântarea era programată ziua următoare. Rudele nu au putut participa, dat fiind protocolul în astfel de situații.

La zece zile după anunț, femeia, în vârstă de 85 de ani, s-a întors la cominul de bătrâni din Xove, în care locuia alături de soțul ei, Ramon Blanco.

„Nu îmi venea să cred! Eu plângeam moartea soţiei mele…”, a spus Ramon Blanco, potrivit Reuters.

Victima COVID-19 fusese, în fapt, o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia.

Fundația San Rosendo, care administrează căminul de bătrâni, a explicat că Blanco şi alţi bătrâni au fost testați pozitiv cu coronavirus, apoi au fost duși la un alt cămin pentru îngrijiri. Eroarea de identificare s-a produs în timpul transferului. Fundaţia a precizat că a cerut în instanţă să se rectifice greşeala.

Spania: Peste 2,6 milioane de persoane, testate pozitiv cu coronavirus de la izbucnirea crizei sanitare

Peste 2,6 milioane de persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus în Spania de la debutul epidemiei. Dintre acestea, circa 55.500 au decedat, iar puțin peste 3.900 sunt în stare gravă.

În această țară, 1.647 de români au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2, arată cele mai recente date ale Grupului de Comunicare Strategică. Dintre aceștia, 20 au murit.

Din cauza creșterii ratei de infectare, Guvernul regional din Madrid a impus noi restricții, care intră în vigoare chiar luni, 25 ianuarie. Astfel, circulația între 22.00 și 06.00 e interzisă, iar localurile și magazinele se închid de la ora 21.00. Serviciile esenţiale precum farmaciile, benzinăriile şi centrele medicale nu vor fi afectate.

Între timp, generalul Miguel Angel Villarroya, Șeful Statului Major al Apărării din Spania, a demisionat după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora atât el, cât și alți comandanți militari din subordinea sa s-au vaccinat anti-COVID-19, deși nu fac parte din categoriile prioritare. Villarroya a spus că a luat decizia pentru a nu afecta imaginea Forțelor Armate. Totuși, el a precizat că „nu a încercat niciodată să profite de privilegii nejustificate”.

La nivel mondial, până la această dată au fost depistate pozitiv cu coronavirus peste 99,7 milioane de persoane. Dintre acestea, peste 71,7 milioane au fost deja declarate vindecate, dar circa 2,1 milioane au decedat și 110.500 sunt în stare gravă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”