O jurnalistă din Germania răpită de sirieni a reușit să scape

O jurnalistă din Germania răpită de sirieni a reușit să scape
foto: libertatea.ro

O femeie însărcinatădin Germania, Janina Findeisen, a fost răpităde sirieni în anul 2015 și a fost nevoităsănascăîn captivitate în luna decembrie, iar miercuri a reușit săfugăîmpreunăcu copilul și săajungăîn Turcia, potrivit Ministerului de Externe din Germania. La acest moment, atât femeia, cât și copilul se aflăîn stare bună, în afara oricărui pericol.

”Guvernul german respiră uşurat după rezolvarea cazului, având în vedere situaţia din Siria extrem de dificilă”, a declarat Ministerul de Externe din Germania.

Femeia în vârstăde 27 de ani estejurnalistă șilucreazăpentru ziarul Sueddeutsche Zeitung din Munchen şi pentru televiziunea nemțească NDR.

Janina ar fi fost răpităde gruparea islamistă Nusra Front, care recent și-a luat numele de Jabhat Fateh al-Sham (JFS). Teroristii au cerut o recompensăde 5 milioane de euro în schimbul eliberării jurnalistei, potrivit ziarului Libertatea.

Aceasta ar fi fost ademenităîn Siria de o femeie pe care o cunoștea și care îi promisese informații în exclusivitate despre militanții islamiști.