O nouă blocare la nivel național ar putea să intre în vigoare în Germania, începând de săptămâna viitoare. Numărul cazurilor noi a ajuns la peste 8.600 de infectări

O nouă blocare la nivel național ar putea să intre în vigoare în Germania, începând de săptămâna viitoare. Numărul cazurilor noi a ajuns la peste 8.600 de infectări
foto: Hepta.ro / DPA Images / Fabrizio Bensch

O reintroducere a carantinei la nivel național în Germania va fi discutată miercuri de cancelarul Angela Merkel cu șefii landurilor. Potrivit unui plan al autorităților de la Berlin, un nou blocaj general ar urma să intre în vigoare pe 2 noiembrie. Un proiect de rezoluție văzut anterior de Reuters spunea că blocarea va începe pe 4 noiembrie.

Angela Merkel va discuta planul blocării la nivel național cu șefii landurilor

Cancelarul german Angela Merkel planifică o nouă blocare la nivel național care ar putea forța închiderea barurilor, restaurantelor și evenimentelor publice, potrivit ziarului Bild.

Merkel este de așteptat să promoveze măsura într-o întâlnire cu liderii regionali, miercuri, în care este probabil să se decidă restricții suplimentare.

Școlile și unele magazine ar rămâne deschise sub restricțiile drastice după ce Germania a raportat 8.685 de noi cazuri de coronavirus luni.

Infecțiile au crescut atingând cifre record în ultimele două săptămâni, deși sunt mai mici comparativ cu multe alte țări europene.

Regiunea bavareză Rottal-Inn a intrat marți într-un blocaj de facto. Școlile și grădinițele vor fi închise în timp ce evenimentele publice vor fi anulate.

Rottal-Inn a înregistrat peste 200 de infecții noi la 100.000 de oameni în ultima săptămână – districtele sunt obligate să ia măsuri odată ce noile infecții depășesc 50 de cazuri la 100.000 de persoane.

Aceasta este a doua regiune din landul Bavaria care se confruntă cu un blocaj: Berchtesgaden a intrat în blocare pe 20 octombrie.

Nürnberg, care se află de asemenea în Bavaria, și-a anulat marea piață de Crăciun, una dintre cele mai cunoscute din țară.

Christkindlesmarkt este de obicei o atracție turistică uriașă, dar din cauza creșterii cazurilor COVID-19, primarul Marcus Koenig a spus că lăsarea deschisă va trimite un semnal greșit.

Lista măsurilor care ar putea fi luate în Germania

Cancelarul germanAngela Merkelși șefii celor 16 landuri se vor reuni, miercuri, într-o ședință în care, potrivit publicațieiBild, ar urma să se ia o decizie cu privire la un nou pachet de măsuri de restricție în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cucoronavirus. Conform sursei citate, cuvântul ”lockdown” nu apare în documentul care urmează să fie dezbătut, însă măsurile sunt dure și se vor aplica pe tot teritoriul Germaniei. Propunerea ar fi aceea ca restricțiile să intre în vigoare pe 4 noiembrie și să fie menținute până la finalul acestei luni.

Concret, este vorba despre restricții care vizează mai multe aspecte ale vieții cetățenilor germani. Astfel, oamenii își vor putea petrece timpul liber împreună doar dacă sunt membrii aceleiași gospodării, școlile și grădinițele vor rămâne în continuare deschise, toate evenimentele de divertisment ar urma să fie interzise – teatrele, sălile de concert, cinematografele și parcurile de distracții se vor închide.

La fel se va întâmpla și cu sălile de fitness, piscinele, saloanele de cosmetică, studiourile de tatuaje și cabinetele de masaj.

Și restuarantele, barurile su pub-urile ar urma să-și oprească activitatea, excepție făcând localurile care livrează mâncare.

Pe de altă parte, saloanele de coafură ar urma să rămână deschise, cu respectarea strictă a normelor de igienă. De asemenea, își vor putea continua activitatea și cabinetele de fizioterapie.

De la începutul pandemiei decoronavirusși până în prezent,Germaniaa înregistrat peste 463.000 de cazuri de contaminare, iar bilanțul deceselor a depășit 10.000.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”