O nouă mutație COVID-19 face ca virusul să fie mai contagios: ”Va putea ocoli măștile și regulile de distanțare socială”

O nouă mutație COVID-19 face ca virusul să fie mai contagios: ”Va putea ocoli măștile și regulile de distanțare socială”
foto: Pixabay

O nouă mutație COVID-19 pare a fi și mai contagioasă, potrivit unui studiu – și experții spun că ar putea fi un răspuns al virusului pentru a învinge măștile și alte eforturi de distanțare socială.

Oamenii de știință au identificat o nouă tulpină a virusului, care a reprezentat 99,9% din cazuri în timpul celui de-al doilea val din zona Houston, Texas, a informat Washington Post.

Persoanele infectate cu noul coronavirus care au dezvoltat o tulpină, cunoscută sub numele de mutația D614G, au avut o încărcătură mai mare de virus – sugerând că este mai contagioasă.

Deși tulpina nu este mai mortală, cercetătorii au spus că s-a adaptat mai bine pentru a se răspândi printre oameni, scrie nypost.com.

David Morens, virolog la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat că descoperirile sugerează că virusul poate deveni mai contagios și că acest lucru „poate avea implicații asupra capacității noastre de a-l controla”.

El a spus că este posibil ca virusul să fi evoluat pentru a rezista la eforturi precum spălarea mâinilor și distanțarea socială.

„Purtarea măștilor, spălarea mâinilor, toate acele lucruri sunt bariere în calea transmisibilității sau a contagiunii, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic este mai bine să ocolească aceste bariere”, a spus Morens ziarului.

Ultima oră
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori