O pană de curent în Mexic a lăsat temporar peste 10 milioane de persoane în beznă. Ce zone au fost afectate și care sunt riscurile pe care le atrage după sine un episod de acest gen

O pană de curent în Mexic a lăsat temporar peste 10 milioane de persoane în beznă. Ce zone au fost afectate și care sunt riscurile pe care le atrage după sine un episod de acest gen
foto: Pixabay

O întrerupere la rețeaua de energie electrică din Mexic a lăsat 10,3 milioane de utilizatori fără curent timp de două ore, luni, a declarat compania națională de electricitate (CFE), potrivit Reuters.

10,3 milioane de persoane au fost lăsate temporar fără curent în Mexic

Centrul Național mexican pentru Controlul Energiei (CENACE) a precizat că rețeaua a pierdut 7.500 de megawați din cauza „unui dezechilibru între sarcină și generarea de energie”.

„Schemele de protecție automată au fost activate pentru a minimiza un risc mai mare”, a mai menționat CENACE, pe Twitter.

Pe moment, CENACE și CFE nu au furnizat și alte detalii cu privire la problemă.

Publicația mexicană Milenio notează că pana de curent a afectat oamenii din zeci de state mexicane, precum și districtul populat al capitalei.

Ce zone a afectat pana de curent. Care sunt riscurile unui incident de acest gen

Potrivit Garda, problema a afectat cea mai mare parte a țării, mai puțin Baja California și sudul Mexicului. Mai mult decât atât, au fost raportate simultan și dificultăți întâmpinate pe rețeaua de telecomunicații.

Deși cauza exactă a perturbării este neclară, CENACE a declarat că a fost detectată o scădere a nivelului de generare în rețeaua națională.

Îngrijorările au fost stârnite și de faptul că, la o asemenea anvergură, întreruperile de curent ar putea duce și la indisponibilitatea serviciilor esențiale, precum bancomatele sau benzinăriile.

Este puțin probabil să se producă întreruperi operaționale semnificative, în condițiile în care majoritatea întreprinderilor posedă surse alternative de alimentare.

Totuși, pe fondul întreruperilor de curent există și riscuri sporite de securitate. O pană de curent de amploare poate afecta protocoalele de securitate, inclusiv sistemele de alarmă și gardurile electronice.

Totodată, în timpul unei întreruperi de curent de proporții, ar putea crește și activitatea infracțională de ocazie.

Tags: