O pneumonie severă „de origine necunoscută”, care a dus la decese și spitalizări în Argentina, provoacă îngrijorare printre medici

O pneumonie severă „de origine necunoscută”, care a dus la decese și spitalizări în Argentina, provoacă îngrijorare printre medici
Foto: Pixabay

Ministerul Sănătăţii din Argentina a raportat miercuri încă un deces din cauza pneumoniei de origine necunoscută într-un spital din provincia Tucuman, nord-vest a ţării, a informat China Media Group.

Până acum, șase persoane au contractat boala, dintre care două au murit. Patru sunt în stare critică, dintre care unul dă semne de recuperare.

La mijlocul lunii august, un caz de pneumonie de origine necunoscută a fost găsit într-un spital din Tucuman, la un pacient cu inflamație la ambii plămâni, a precizat ministerul. Se investighează cauza și calea transmiterii. Spitalul a fost închis și nu mai acceptă noi pacienți.

„Aceşti pacienţi au în comun o afecţiune respiratorie severă cu pneumonie bilaterală şi prezintă o imagistică foarte asemănătoare cu cea a COVID-19, însă acesta a fost exclus”, a declarat presei ministrul sănătăţii la nivel de provincie, Luis Medina Ruiz, citat de Agerpres.

Autoritățile medicale sunt în alertă

Cazurile „au fost deja testate pentru COVID-19, gripă, virus influenza de tip A şi B, hantavirus (infecţii transmise de rozătoare) şi alţi 25 de germeni”, toate fiind negative, a adăugat el. Potrivit lui Medina, ar putea fi vorba de un agent infecţios, dar nu pot fi excluse cauze toxice şi de mediu, aşa că se fac teste la apă şi la sistemele de climatizare. „Cazurile implică cinci lucrători din domeniul sănătăţii şi un pacient aflat în unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din San Miguel de Tucuman, care au început să prezinte simptome între 18 şi 22 august”, a precizat Ministerul Sănătăţii la nivel federal într-un comunicat.

„Nu au fost raportate cazuri noi din 22 august”, inclusiv în rândul contacţilor apropiaţi ai acestor pacienţi, ceea ce ministrul la nivel de provincie a calificat drept „o veste pozitivă”, dând asigurări totodată că situaţia este „sub control”.

Urmăriți B1TV.ro și pe