O școală coranică din Pakistan, pe lista americanilor cu entități suspectate de activități teroriste

O școală coranică din Pakistan, pe lista americanilor cu entități suspectate de activități teroriste
Americanii au anunțat, marți, că o școală coranică a fost plasată, pentru prima dată, pe lista neagră cu entități suspectate de activități teroriste. Această şcoală religioasă din Peshawar, Pakistan, ar...

Americanii au anunțat, marți, că o școală coranică a fost plasată, pentru prima dată, pe lista neagră cu entități suspectate de activități teroriste.

Această şcoală religioasă din Peshawar, Pakistan, ar fi servit ca refugiu şi ‘centru de antrenament’ pentru luptătorii talibani care apoi au fost desfăşuraţi în Afganistan, a afirmat Ministerul american al Finanţelor într-un comunicat citat de AFP.

Sub pretextul activităţilor educaţionale, Ganj Madrassa ar fi strâns de asemenea fonduri din străinătate pentru a finanţa luptătorii Jihadului şi ai Al-Qaida şi pentru a-i introduce pe unii dintre cursanţii săi în rândurile talibanilor, se menţionează în comunicat.

”Activităţile Ganj Madrassa ilustrează modul în care grupuri teroriste, între care Al-Qaida şi talibanii, folosesc instituţii aparent respectabile, cum ar fi şcoli religioase, pentru a deturna fonduri destinate educaţiei”, a mai spus ministerul american.

În baza acestor sancţiuni, în mare parte simbolice, eventualele fonduri de care dispune această şcoală în Statele Unite au fost îngheţate.

Tags: