O tânără de 14 ani din Bangladesh, ucisă în bătaie după ce a fost acuzată de adulter

O tânără de 14 ani din Bangladesh, ucisă în bătaie după ce a fost acuzată de adulter
Familia unei adolescente de 14 ani din Bangladesh care a fost omorâtă în bătaie susţine că aceasta nu a comis adulter, ci a fost violata. Într-un interviu pentru CNN, familia Henei Akhter a spus adevărul din...

Familia unei adolescente de 14 ani din Bangladesh care a fost omorâtă în bătaie susţine că aceasta nu a comis adulter, ci a fost violata.

Într-un interviu pentru CNN, familia Henei Akhter a spus adevărul din spatele tragicului eveniment.

Hena a fost în mod repetat hărţuită de un alt membru al familiei, Mahbub Khan, unul din verii tinerei. În cele din urmă, Mahbub Khan şi-a blocat verişoara în baie, a bătut-o şi apoi a violat-o. Scena a fost surprinsă de soţia acestuia, care, la rândul ei a bătut-o pe adolescentă, apoi i-a spus imamului despre „adulterul” comis de aceasta.

Tribunalul local a condamnat-o pe Hena la 101 lovituri de bici, dar aceasta a cedat la a 70-a. O săptămână după, Hena murea pe patul de spital.

Raportul autopsiei oficiale nu a menţionat nicio urmă de violenţă, catalogând decesul ca „suicid.”

Familia Henei urmează să dea în judecată medicul care a întocmit raportul, încercând să-i aducă în faţa justiţiei pe toţi cei responsabili de moartea fiicei lor.

Acest caz trage un semnal de alarmă asupra cruzimii legilor fatwe-lor, verdicte pronunţate de un cleric specializat în chestiuni juridice, care duc la moarte a numeroase persoane în lumea musulmană.

Ultima oră
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)
21:56 - Profesorii, a doua cea mai vaccinată categorie profesională. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la testarea periodică a cadrelor didactice (VIDEO)
21:35 - În ce condiții ar putea fi vaccinați anti-COVID elevii, la școală. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu (VIDEO)
21:31 - Cazul românului reținut în Cipru. MAE: Instanța a pronunțat o pedeapsă privativă de libertate pentru încălcarea embargoului impus pentru partea de nord a Republicii. Decizia nu e definitivă
21:22 - Sorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor în școli: Există 5.000 de teste la nivelul fiecărui județ, ce vor putea fi folosite în cazul în care apar simptome
21:14 - Sorin Cîmpeanu: „Sunt convins că școala va începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică. Am dreptul să-mi manifest acest optimism”. Pe ce se bazează ministrul Educației