Obama condamnă "violenţele scandaloase" din Libia: "Trebuie să înceteze"

Obama condamnă "violenţele scandaloase" din Libia: "Trebuie să înceteze"
Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat că violenţele nesfărşite din Libia cauzate de liderii libieni sunt "scandaloase şi inacceptabile", citează site-ul BBC. Obama a afirmat că...

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a declarat că violenţele nesfărşite din Libia cauzate de liderii libieni sunt „scandaloase şi inacceptabile”, citează site-ul BBC.

Obama a afirmat că întreaga lume trebuie să se unească împotriva violenţelor din Libia şi împotriva reprimării manifestaţiilor de către guvern. Preşedintele american a mai adăugat că guvernul libian va fi tras la răspundere pentru faptele sale.

„Ameninţările şi ordinele de a deschide focul asupra manifestanţilor paşnici (…) nu fac decât să pedepsească poporul libian. Aceste acţiuni încalcă regulile internaţionale şi contravin decenţei, aşa cum este înţeleasă în general. Aceste violenţe trebuie să înceteze”, a declarat Obama.

Declaraţiile liderului de la Casa Albă vin în contextul în care preşedintele Libiei, Muammar Gaddafi, doreşte sî aibă control, în continuare, asupra Libiei de sud, inclusiv asupra capitalei Tripoli.

Potrivit sursei citate, Barack Obama a ordonat echipelor administrative să pregătească mai mule opţiuni care să aplaneze criza. Totodată, acesta a anunţat că o va trimite pe secretarul de stat Hillary Clinton la Geneva pentru a participa la sesiunea specială de vineri a Consiliului Drepturilor Omului al ONU dedicată situaţiei din Libia.

Hillary Clinton a condamnat  alături de Obama violenţele din Libia şi a promis că vor încerca încetarea acestora.

„Vom analiza toate opţiunile posibile pentru a pune capăt violenţelor, pentru a încerca să exercităm presiuni asupra guvernului”, a adăugat secretarul de stat.