Obama: "Nu este calificat să fie preşedinte.Trump a demonstrat în mod deplorabil că nu este pregătit"

Obama: "Nu este calificat să fie preşedinte.Trump a demonstrat în mod deplorabil că nu este pregătit"
foto: highsnobiety.com

Barack Obama este de părere că Donald Trump, candidatul republican la președinția SUA, "nu este calificat" pentru această funcție. De asemenea, Obama îi îndeamnă pe republicani să îi retragă susţinerea.

"Donald Trump a demonstrat în mod deplorabil că nu este pregătit să fie preşedinte al Statelor Unite", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă comună cu premierul din Singapore, conform Mediafax.

"Faptul că a criticat familia unui militar american decedat în luptă, a unui om care a făcut un sacrificiu extraordinar pentru ţara noastră, faptul că nu are cunoştinţe de bază despre situaţii esenţiale din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia înseamnă că nu este calificat să fie preşedinte", a adăugat Obama.

Însă Barack Obama, care o susţine activ pe candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton, le-a cerut liderilor republicani să îi retragă sprijinul lui Donald Trump.

"Întrebarea pe care ar trebui să şi-o adreseze este următoarea: dacă spuneţi în mod repetat că afirmaţiile (lui Donald Trump – n.red) sunt inacceptabile, de ce îl mai susţineţi?", a continuat Obama.

"Trebuie să existe un punct în care (Donald Trump – n.red.) să fi spus destule", a subliniat preşedintele Statelor Unite.

Urmăriți B1TV.ro și pe