Oficial german: UE trebuie să acţioneze rapid pentru a preîntâmpina o „conflagraţie” după Brexit

Oficial german: UE trebuie să acţioneze rapid pentru a preîntâmpina o „conflagraţie” după Brexit
Foto: telegraph.co.uk

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a declarat că liderii europeni trebuie să acţioneze rapid pentru a demonstra că UE rămâne un organism capabil să facă faţă provocărilor globalizării şi după decizia Marii Britanii de a părăsi Blocul comunitar, potrivit Reuters, preluat de Mediafax.

„Dar trebuie să acţionăm rapid pentru a preîntâmpina apariţia unei conflagraţii în urma Brexitului," a mai spus oficialul german, într-un interviu acordat cotidianului Augsburger Allgemeine.

„Europa trebuie să-şi dovedească rapid valoare, soluţionând chestiuni urgente”, cum ar fi criza imigranţilor şi şomajul în rândul tinerilor din sudul Europei, a adăugat acesta.

Ministrul a mai precizat că este îngrijorat cu privire la efectele ratelor scăzute ale dobânzii în zona euro şi în alte ţări industrializate.

"Politicienii trebuie să acţioneze pentru a uşura calea spre o creştere mai mare prin crearea unor condiţii atractive pentru investiţii private şi reforme structurale," a mai afirmat politicianul german.

Tags: