Oficial ONU: Nesiguranța alimentară provocată de războiul din Ucraina a avut un „impact teribil” asupra Siriei

Oficial ONU: Nesiguranța alimentară provocată de războiul din Ucraina a avut un „impact teribil” asupra Siriei
Nesiguranța alimentară provocată de războiul din Ucraina a avut un „impact teribil” asupra Siriei. Foto: Pixabay.

Înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi a declarat că situația din Siria se înrăutățește din cauza crizei cerealelor din Ucraina. Filippo Grandi a susținut în cadrul emisiunii Newshour de la World Service că situația umanitară din interiorul țării a devenit „catastrofală”.

Acesta este de părere că nesiguranța alimentară provocată de războiul din Ucraina a avut un „impact teribil asupra Siriei și a vecinilor săi”, potrivit news.ro.

Războiul din Ucraina, „impact teribil” asupra Siriei

Filippo Grandi a declarat că blocada Rusiei de-a lungul coastei Mării Negre însemană că milioane de tone de cereale nu pot fi trimise în străinătate, Ucraina fiind unul dintre marii exportatori de grău din lume.

Totodată, acesta a atras atenția asupra modului în care Europa gestionează situația refugiaților.

Înaltul Comisar ONU pentru refugiaţi a caracterizat drept „inacceptabil, rasist şi discriminatoriu” faptul că ucrainenii sunt considerați „adevărați refugiați”, spre deosebire de cei cae provin din Orientul Mijlociu.

Tone de cereale frate de ruși ar fi transportate deja către Orientul Mijlociu

Acest lucru se precizează în mesajul Direcției Principale de Informații din Ministerul Apărării, potrivit presei din Odesa.

În Polohy, regiunea Zaporizhzhia, semințele de cereale și de floarea soarelui aflate în depozit sunt pregătite pentru transport în Rusia. O coloană care transportă cereale a părăsit Energodar în direcția Kamianka Dniprovska sub protecția armatei. Destinația finală a coloanei este Crimeea ocupată.

În satul Volokhiv Yar din regiunea Harkov, colaboratorii îi ajută pe ocupanți să scoată cerealele din hangare. Camioane cu cereale sunt trimise la granița cu Rusia.

1.500 de tone de cereale au fost exportate cu camioane cu cereale (Krymzernotrans) din Malaya Lepetykha, regiunea Herson, în Crimeea ocupată.

Există informații că, pe lângă cereale, ocupanții exportă în Crimeea cantități mari de legume furate în Ucraina – sfeclă, cartofi, varză.

Acum se știe că o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă sub pavilion rusesc în Marea Mediterană. Cea mai probabilă destinație este Siria, iar de acolo cerealele pot fi introduse ilegal în alte țări din Orientul Mijlociu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni