Oficial rus: Ucraina va deveni o federație sau un grup de state

Oficial rus: Ucraina va deveni o federație sau un grup de state
Hepta.ro / Sputnik / Alexey Kudenko

Un politician rus și reprezentantul desemnat de Putin în regiunea anexată a Crimeei declară că este puțin probabil ca Ucraina să continue să existe în forma sa actuală, transmite agenția de presă de stat a Rusiei RIA.

Scenariul rușilor pentru împărțirea Ucrainei

Georgy Muradov a sugerat că Ucraina va deveni probabil o federație sau un grup de state, scrie Aljazeera.

El a adăugat că nicio țară care se respectă nu ar tolera o încălcare flagrantă a drepturilor propriului popor în statele vecine, invocând argumentul pe care Moscova îl folosește în mod obișnuit pentru că a invadat Ucraina.

„Și cu atât mai mult dacă aceste încercări au ca rezultat exterminarea totală a oamenilor, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani cu rușii și vorbitorii de limbă rusă din Ucraina, unde au trăit de secole în țara lor natală”, a spus el.

Rusia vrea reluarea negocierilor

Rusia va da un răspuns pozitiv de îndată ce Ucraina își va exprima disponibilitatea de a reveni la masa de negocieri, a declarat joi adjunctul ministrului rus de externe Andrei Rudenko reporterilor.

„Procesul de negocieri nu a fost întrerupt de noi. A fost pus în pauză de către partenerii noștri ucraineni. De îndată ce aceștia își exprimă disponibilitatea de a reveni la masa de negocieri, vom răspunde pozitiv”, a spus el, potrivit TASS.

„Principalul aspect este să avem ceva de discutat”, a subliniat Rudenko.

Urmăriți B1TV.ro și pe