Olaf Scholz condamnă inițiativa de a interzice intrarea rușilor în UE: „Acesta este războiul lui Putin”

Olaf Scholz condamnă inițiativa de a interzice intrarea rușilor în UE: „Acesta este războiul lui Putin”
Foto: Hepta/DPA Images / Kay Nietfeld

Cancelarul german Olaf Scholz este sceptic cu privire la încetarea eliberării vizelor Schengen către ruși. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, informează Tagesschau.

„Acesta este războiul lui Putin, așa că îmi este greu să accept această idee”, a spus Scholz.

Scholz evită întrebări incomode

Potrivit cancelarului, Uniunea Europeană a impus deja sancțiuni  împotriva persoanelor din „centrul puterii de la Moscova”.  Oficialul a menționat că Germania ar sprijini acest lucru, dar nu consideră justificată impunerea de sancțiuni împotriva tuturor rușilor.

Totodată, Scholz a condamnat crimele de război comise de soldații ruși, subliniind că liderul de la Kremlin este responsabil pentru acest război. Potrivit sursei citate, oficialul nu a răspuns la întrebarea dacă Putin va trebui să răspundă personal pentru aceasta invazie.

Scholz este convins că vor fi luate toate măsurile pentru a descoperi crimele de război.

Estonia sprijină inițiativa lui Zelenski

Reamintim că Estonia intenționează să anuleze vizele Schengen eliberate rușilor și să le interzică intrarea în țară.  Autoritățile estoniene au interzis, de asemenea, eliberarea vizelor de ședere temporară sau de studiu pentru cetățenii Federației Ruse.

Inițiativa președintelui ucrainean de a interzice eliberarea vizelor cetățenilor ruși a fost susținută de premierul Estoniei, Kaya Kallas. Aceasta susținând că „vizitarea Europei este un privilegiu, nu un drept al omului”. În afară de Kallas, această măsură restrictivă a fost susținută de prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți