OMS: Varianta Delta a coronavirusului este pe cale să devină dominantă la nivel global

OMS: Varianta Delta a coronavirusului este pe cale să devină dominantă la nivel global

Directoarea pentru cercetare ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan a declarat vineri că varianta Delta a coronavirsuluieste pe cale să devină dominantă în lume din cauza capacităţii ei sporite de transmitere,potrivit Reuters, citată de Agerpres.

În Marea Britanie, 90% din infecțiile cu COVID sunt cu tulpina indiană

Varianta indiană a coronavirusului, redenumită varianta Delta de OMS,este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică).

Experţii OMS consideră că evoluţia pandemiei încă este foarte dinamică, din cauza diferitelor variante aflate în circulaţie.

Varianta mai infecțioasă a coronavirusului, așa numita tulpină Delta, va deveni dominantă în Germania cel târziu până în toamnă,a declarat vineri oficialul de sănătate publică al țării, îndemnând publicul să continue să poarte măști în interior, cât și să se vaccineze.

„Varianta Delta reprezintă aproximativ 6% din infecții, dar ponderea sa este în creștere”, a declarat Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase, referindu-se la varianta identificată pentru prima dată în India.

„Nu se pune întrebarea dacă varianta Delta va deveni dominantă, ci când”, a adăugat el. „Va avea răspândirea cea mai mare cel târziu în toamnă.”

De asemenea, varianta Deltaa coronavirusului, reprezintă aproximativ 90% dintre noile cazuri de COVID-19 înregistrate la Moscova, a anunţat vineri primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin.

Varianta Delta a fost detectată în 80 de țări și continuă să se răspândească rapid, potrivit Deutsche Welle.

OMS avertizează că relaxarea restricţiilor antiepidemice sau declararea prematură a unei victorii împotriva pandemiei riscă să contribuie la răspândirea şi mai accentuată a variantei indiene.

Ultima oră