ONU a decis: Navele şi firmele care au încălcat embargoul împotriva Coreei de Nord vor fi sancţionate

ONU a decis: Navele şi firmele care au încălcat embargoul împotriva Coreei de Nord vor fi sancţionate

Consiliul de Securitate al ONU a decis sancţionarea celor 27 de nave, 21 de companii şi unui om de afaceri pentru că au încălcat embargoul împotriva Coreei de Nord.

Embargoul a fost impus după ce Coreea de Nord a efectuat mai multe teste nucleare şi cu rachete, informează Hotnews.

Activele entităţilor sancţionate sunt blocate pe plan internaţional, iar mai multor nave li se interzice intrarea în toate porturile lumii.

Trei nave din Hong Kong sunt sancţionate din cauza faptului că au transportat, cu navele lor, cărbune din Coreea de Nord, iar celelalte companii vizate sunt din Singapore, Samoa, Insulele Marshall şi Panama.

De asemenea, 12 companii nord-coreene sunt acuzate de contrabandă de petrol şi carburanţi.

Tsang Yung Yuan, om de afaceri, nu are voie să facă deplasări internaţionale şi i-au fost blocate activele pentru contrabandă cu cărbune, cu complicitatea unui intermediar nord-coreean din Rusia.

Ultima oră
17:16 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 28 septembrie – 2 octombrie. Iată pentru cine se anunţă câştiguri financiare!
17:15 - Florin Cîțu: „Îi așteptăm pe cei de la USR să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe. Vom trage linie în momentul în care vor vota moțiunea alături de PSD sau AUR”
17:12 - Curtea de Apel Cluj a anulat ultimele Hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă și pe cea care introduce certificatul verde COVID. Decizia nu e definitivă
17:00 - Gigi Becali, pictat pe peretele unei biserici, alături de Iisus Hristos. Patronul FCSB a izbucnit în plâns când a văzut rezultatul (FOTO)
16:55 - Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
16:44 - Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tunzi noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
16:42 - Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi votată pe 5 octombrie. Moțiunea USR PLUS – AUR, amânată iar, contrar deciziei CCR (VIDEO)
16:30 - Florin Cîțu: Salariul minim pe economie va crește de la 1 ianuarie 2021. Propunerea Guvernului este pentru o creștere brută de aproape 11%
16:25 - Protest în Piața Victoriei: Transportatorii ies în stradă. Ce-i cer premierului Florin Cîțu
16:23 - Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA a fost testat pozitiv la COVID-19 după ce a participat la Adunarea Generală a ONU