Pakistan: Principalul suspect al atentatelor din Bali a fost arestat

Pakistan: Principalul suspect al atentatelor din Bali a fost arestat
Principalul suspect al atentatelor din Bali din 2002, Umar Patek, a fost arestat în Pakistan, informează The Australian. Patek, care a fost arestat în urmă cu câteva zile, a fost urmărit timp de 9 ani din cauza...

Principalul suspect al atentatelor din Bali din 2002, Umar Patek, a fost arestat în Pakistan, informează The Australian.

Patek, care a fost arestat în urmă cu câteva zile, a fost urmărit timp de 9 ani din cauza atentatelor cu bombă care s-au soldat cu moartea a 202 de persoane, din care 88 au fost australieni şi 38 indonezieni.

Potrivit sursei precizate, indonezianul a fost capturat împreună cu membrii unui grup militant pakistanez şi a fost rănit în timpul operaţiunii în care a fost arestat.

Oficialii au afirmat că arestarea lui Umar Patek este „semnificativă”, deoarece „arestarea este un pas important împotriva terorsimului. Arestarea lui va aduce o oarecare satisfacţie celor 100 de familii australiene îndoliate care şi-au pierdut persoanele iubite în atentatele din 2002”.

Cu toate că guvernul indonezian a avut un succes real faţă de grupările militante în ultimii ani, mai multe personaje cheie ale mişcării Jemaah Islamiah fiind acuzate pentru atentatele din Bali, încercările indoneziene continuă să fie privite cu îndoială de către guvernul american.

Ultima oră
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)