Pakistanul l-a eliberat pe Abdul Ghani Baradar, fostul număr doi al talibanilor afgani

Pakistanul l-a eliberat pe Abdul Ghani Baradar, fostul număr doi al talibanilor afgani
Pakistanul l-a eliberat, sâmbătă, pe Abdul Ghani Baradar, fostul număr doi al talibanilor afgani, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de AFP. "Da, Baradar a fost eliberat", a...

Pakistanul l-a eliberat, sâmbătă, pe Abdul Ghani Baradar, fostul număr doi al talibanilor afgani, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de AFP.

Da, Baradar a fost eliberat„, a declarat purtătorul de cuvânt, Omar Hamidfăfă a oferi detalii suplimentare.

Eliberarea mollahului Baradar, care a fost arestat în Pakistan la începutul lui 2010, vizează, potrivit Islamabadului, să „faciliteze procesul de reconciliere afgan” pentru a pune capăt conflictului care durează de 12 ani între Guvernul de la Kabul, susţinut de NATO, şi rebelii talibani.

Sâmbătă, Guvernul afgan, care încearcă de mai mulţi ani dar fără succes să negocieze cu talibanii, a salutat imediat această decizie luată la câteva săptămâni după o vizită a preşedintelui afgan Hamid Karzai la Islamabad.

Punerea în libertate a lui Abdul Ghani Baradar, care a fost văzut în 2010 drept favorabil negocierilor de pace, „a făcut parte dintre obiectivele” preşedintelui Karzai „în timpul vizitei” sale la Islamabad, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al lui Karzai, Aimal Faizi.

Baradar a fost omul de încredere al liderului rebelilor talibani afgani, mollahul Omar.

Tags: