Papa Benedict, de Florii: Tehnologia nu-l poate înlocui pe Dumnezeu

Papa Benedict, de Florii: Tehnologia nu-l poate înlocui pe Dumnezeu
Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj credincioşilor, cu ocazia Floriilor, înainte de intrarea în Săptămâna Mare, îndemnându-i să reflecte asupra dezastrelor ce au lovit omenirea, precizând că omul va...

Papa Benedict al XVI-lea a transmis un mesaj credincioşilor, cu ocazia Floriilor, înainte de intrarea în Săptămâna Mare, îndemnându-i să reflecte asupra dezastrelor ce au lovit omenirea, precizând că omul va plăti pentru mândria sa, dacă va crede că tehnologia îi va da puterea lui Dumnezeu, scrie Reuters.

Papa a prezidat în faţa a mii de credincioşi adunaţi în Piaţa San Piedro, la slujba de Florii, unde oamenii au fluturat crengi de palmier şi măslin, pentru a comemora intrarea lui Iisus în Ierusalim, în săptămâna în care a fost crucificat.

Papa Benedict, care a împlinit sâmbătă 84 de ani, şi-a oficiat slujba  în jurul temei legăturii omului cu Dumnezeu, şi cum, uneori poate fi ameninţată de tehnologie.

„Omenirea a reuşit să realizeze atât de multe lucruri! Putem zbura, putem vedea, auzi şi vorbi unii cu alţii din cele mai îndepartate margini ale Pământului. Şi totuşi, forţa de gravitaţie, care ne trage în jos, este puternică”, a spus Papa.

El a spus că, încă de la începuturi, oamenii au avut dorinţa de “ a fi ca Dumnezeu” , pentru a ajunge la înălţimea lui Dumnezeu, prin puterile lor, adăugând că dacă omul vrea o relaţie cu Dumnezeu, mai întâi ar trebui ca acesta “să renunţe la mândria de a deveni Dumnezeu”.

În timp ce succesele din tehnologie au îmbunătăţit viaţa omului, Papa a spus, că acest lucru a crescut de asemenea şi posibilităţile pentru rău, iar dezastrele naturale recente relevă faptul că omenirea nu este atotputernică.

Floriile la Vatican şi Ierusalim

Ultima oră
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)
22:13 - Loredana Groza, adevărul despre posibila infectare cu COVID-19: Sunt vaccinată și vreau să fac și doza trei
21:56 - Dan Vîlceanu, despre demiterea unor USR-iști din consiliile de administrație: Au folosit aceste companii să-și pună oamenii acolo? Nu am întrebat care sunt USR-iști. Trebuie să îți asumi reforme
21:41 - Comisia Europeană va achiziționa un tratament anti-COVID cu anticorpi monoclonali