Papa Francisc a efectuat o vizită istorică la fostul lagăr de concentrare nazist Auschwitz

Papa Francisc a efectuat o vizită istorică la fostul lagăr de concentrare nazist Auschwitz
Foto: weradia.ro

Papa Francisc a devenit cel de-al treilea suveran pontif care a pășit dincolo de porțile de intrare ale fostului lagăr de concentrare nazist de la Auschwitz-Birkenau. Papa s-a rugat în tăcere pentru cei mai mult de 1 milion de oameni care au murit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, Papa Francisc s-a întâlnit cu supravieţuitori înaintaţi în vârstă ai lagărului de concentrare, sărutându-i pe obraji şi vorbindu-le blajin. Suvernul Pontif se afla în cea de-a treia zi a unei vizite oficiale în Polonia, ce marchează 1,050 de ani de la creştinarea polonezilor. Vizita va dura cinci zile, informează gandul.info.

Președintele Congresului Evreiesc Mondial Ronald S.Lauder a elogiat vizita suveranului pontif, afirmând că este un semnal puternic împotriva urii, și l-a numit pe papă: "unul dintre aliaţii cei mai importanţi în lupta împotriva antisemitismului şi a fanatismului religios".

"Este unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri de pe planetă şi înţelegem de ce Papa Francisc a ales să nu rostească un discurs în timpul vizitei, ci a ales să efectueze o slujbă privată împreună cu 1,000 de supravieţuitori şi reprezentanţi din întreaga lume, întru comemorarea celor 1,1 milioane de bărbaţi, femei şi copii care au fost ucişi la Auschwitz" a mai spus președintele Congresului Evreiesc Mondial.

"Papa Francisc este un prieten de seamă al poporului evreiesc, este un om care are dragoste de alţi oameni. Niciodată în 2,000 de ani relaţiile dintre catolici şi evrei n-au fost mai strânse" a mai spus Ronald S. Lauder.