Papa Francisc, declarații în Piața San Pietro despre vizita sa în România (VIDEO)

Papa Francisc, declarații în Piața San Pietro despre vizita sa în România (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Papa Francisc și-a dedicat ieșirea publică de miercuri, din Piața San Pietro, vizitei istorice pe care a făcut-o în România.

Potrivit preotului Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, Sfântul Părinte a dedicat Audiența Generală de miercuri, între 10:30 și 11:30, din Piața San Pietro vizitei apostolice în România.

Acesta a vorbit circa 10 minute în italiană, apoi va fi făcut un rezumat în engleză, franceză, spaniolă, portugheză, germană, poloneză și poate chiar în arabă.

„Cer Fecioarei Maria să aducă roade îmbelșugate pentru România”, a precizat Papa Francisc, la finalul mesajului public transmis de la Vatican, scrie hotnews.ro.

Ulterior, Papa a rostit alături de cei prezenți în Piața San Pietro rugăciunea „Tatăl Nostru”, apoi a salutat delegația din România condusă de IPS Ioan Robu, președintele Conferinței Episcopilor Catolici din România.

La Vatican sunt prezenți reprezentanți din București, Șumuleu-Ciuc, Iași și Blaj, adică locurile pe care Suveranul Pontif le-a vizitat în cele trei zile în care s-a aflat în România.

Papa Francisc, declarații în Piața San Pietro despre vizita sa în România (VIDEO)

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)