Papa Francisc s-a rugat într-o moschee din Azerbaidjan: "Dumnezeu nu poate fi folosit pentru a justifica nicio formă de fundamentalism"

Papa Francisc s-a rugat într-o moschee din Azerbaidjan: "Dumnezeu nu poate fi folosit pentru a justifica nicio formă de fundamentalism"
Foto: vestnikkavkaza.net

Papa Francisc a declarat duminică, în timpul unei vizite în Azerbaidjan, că Dumnezeu nu ar trebui niciodată să fie folosit pentru a justifica fundamentalismul, informează Reuters.

„Din acest loc încarcat de semnificații, un apel din inimă se ridica iar: fără violență în numele Domnului! Fie ca numele său cel mai sfânt să fie preaslăvit, nu profanat sau folosit ca o marfă prin diferite forma de ură. (…) Dumnezeu nu poate fi folosit pentru interese personale și scopuri egoiste; nu poate fi folosit pentru a justifica nicio formă de fundamentalism, imperialism sau colonialism”, a spus Suveranul Pontif în fața unor lideri din mai multe confesiuni.

Deși Papa Francisc a mai făcut astfel de apeluri și în trecut, acesta este prima dată când transmite un astfel de mesaj din interiorul sălii de rugăciune dintr-o moschee în prezența reprezentantilor altor religii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu