Parade, concerte și artificii de Ziua Americii: 4 iulie marchează Ziua Independenței

Parade, concerte și artificii de Ziua Americii: 4 iulie marchează Ziua Independenței

Americanii sărbătoresc miercuri Ziua Independenţei. Pe data de 4 iulie 1776 a fost adoptată Declaraţia de Independenţă, prin care se proclama desprinderea de Regatul Marii Britanii. Această zi este un prilej naţional de bucurie. Ca în fiecare an, preşedintele Barack Obama va da tonul festivităţilor.

Oamenii vor putea asista la parade, târguri tematice, concerte în aer liber, picnicuri ori meciuri de baseball. Ziua se va încheia cu un tradiţional spectacol de artificii.

La fel ca in anii precedenti, de teama unor posibile acte teroriste, administratia de la Washington a adoptat, de 4 iulie, masuri speciale de securitate, pentru a proteja obiectivele americane din intreaga lume.

Evenimentul va fi marcat şi de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti, care va organiza o recepţie specială la reşedinţa ambasadorului Mark Gittenstein.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)