Parlamentul Ungariei a aprobat legea care împiedică adopţiile de către cupluri de acelaşi sex

Parlamentul Ungariei a aprobat legea care împiedică adopţiile de către cupluri de acelaşi sex

Ungaria a modificat marți definiția familiei în constituția sa pentru a permite interzicerea efectivă a adopției de către cupluri de același sex, o altă victorie pentru conservatorii la conducere, dar considerată de un grup pro-LGBTQ drept „o zi întunecată pentru drepturile omului ”.

Partidul naționalist Fidesz al prim-ministrului Viktor Orban a lucrat pentru reformarea Ungariei într-un mod mai conservator de când a câștigat alegerile pentru a treia oară consecutiv, în 2018, iar atacurile verbale și legislația anti-gay au devenit obișnuite.

În ultimii ani, Orban, care se confruntă cu o opoziție unificată pentru prima dată, și-a dublat propagarea ideologiei sale din ce în ce mai conservatoare, desfășurând un limbaj puternic împotriva imigranților și musulmanilor despre care spune că ar putea susține cultura europeană.

Noua constituție maghiară definește familia ca „bazată pe căsătorie și relația părinte-copil. Mama este o femeie, tatăl un bărbat. ” De asemenea, se impune ca părinții să crească copii într-un spirit conservator.

„Ungaria apără dreptul copiilor de a se identifica cu genul lor de naștere și asigură creșterea lor pe baza identității constituționale a națiunii noastre și a valorilor bazate pe cultura noastră creștină”, spune acesta.

Ungaria nu a permis niciodată căsătoria homosexuală, dar recunoaște totuși uniunile civile. Adoptarea de către cuplurile homosexuale și lesbiene a fost posibilă până acum dacă un partener a depus o cerere ca persoană singură.

Deși există excepții atunci când persoanele singure sau membrii familiei pot adopta copii, „regula principală este că numai cuplurile căsătorite pot adopta un copil, adică un bărbat și o femeie căsătoriți”, a scris ministrul Justiției Judit Varga.

Legislația adoptată marți urmează adoptării unei noi legi la începutul acestui an care interzice schimbarea de gen în documentele personale și bătăliile ideologice asupra cărților pentru copii care arată pozitiv diversitatea, scrie Reuters.

Conform noii legi, persoanele singure din Ungaria trebuie să primească cererile de adopție aprobate de ministrul afacerilor familiei, funcție deținută de ultraconservatorul Katalin Novak, care promovează modelul tradițional de familie.

„Nu credeți că noi, femeile, ar trebui să concurăm continuu cu bărbații”, a spus Novak într-un videoclip publicat luni. „Nu credeți că în fiecare moment de veghe trebuie să ne măsurăm și să avem cel puțin poziții la fel de înalte sau salarii la fel de mari ca bărbații”.

Grupurile pentru drepturi au denunțat schimbările și au cerut liderilor europeni să ridice vocea.

„Aceasta este o zi întunecată pentru comunitatea LGBTQ din Ungaria și o zi întunecată pentru drepturile omului”, a declarat David Vig, directorul Amnesty Hungary.

Masen Davis, director executiv la Transgender Europe, a declarat că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar trebui să acorde atenție problemei, în timp ce UE revizuiește registrul statului de drept al Ungariei și o procedură juridică punitivă conexă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni