Partidul fondat de Macron, vizat de o anchetă a Parchetului pentru niște donații în valoare de 144.000 de euro

Partidul fondat de Macron, vizat de o anchetă a Parchetului pentru niște donații în valoare de 144.000 de euro

Parchetul de la Paris a lansat, marți, o anchetă preliminară privind originea neidentificată a 144.000 de euro primiți din donații de partidul Republica En Marche, formațiunea fondată de actualul președinte al Republicii, potrivit AFP.

Ancheta vine după ce Comisia Națională a Conturilor de Campanie a elaborat un raport, prin care a denunțat Parchetului „fapte susceptibile că ar putea constitui o încălcare a legii privind transparența vieții publice”, scrie agenția de presă franceză.

Așadar, se pare că nu poate fi identificată originea unor donații în valoare de 144.000 de euro, colectate în anul 2017, făcute prin recuri, transferuri sau plăți electronice.
Identificarea donatorilor este necesară pentru a verifica dacă o persoană a depășit plafonul autorizat pentru plățile către partidele politice. Plafonul menționat este stabilit la 7.500 de euro de persoană pe an.

O parte din banii cu origine neidentificată a fost folosită pentru cheltuielile din campania electorală a lui Macron, adaugă Reuters.