Patru universități românești, în topul celor mai bune 800 la nivel mondial: Vezi lista completă

Patru universități românești, în topul celor mai bune 800 la nivel mondial: Vezi lista completă
Patru universități din România au fost incluse în top 800 ale celor mai bune la nivel mondial, realizat pentru anul în curs. Astfel, universitățile din România incluse în Clasamentul Internațional al...

Patru universități din România au fost incluse în top 800 ale celor mai bune la nivel mondial, realizat pentru anul în curs. Astfel, universitățile din România incluse în Clasamentul Internațional al Universităților 2013 sunt următoarele: Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (701+),  Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (701+), Universitatea din București (701+) și Universitatea de Vest din Timișoara (701+), transmite HotNews.

La nivel global, MIT (Massachusetts Institute of Technology din SUA) rămâne în continuare în fruntea clasamentului, la fel ca anul trecut, având scor maxim. Pe locul al II-lea se află Harvard University – SUA (care anul trecut era pe locul trei), iar pe locul al III-lea este University of Cambridge din Marea Britanie (anul trecut aflat pe poziția a doua).

Toate cele patru universități românești au fost incluse în top și anul trecut, însă atunci se clasau pe locuri între 600 – 700.

Ben Sowter, coordonatorul departamentului de cercetare din cadrul QS, a explicat că „dificultățile cu care se confruntă sistemul universitar în România și situația economică generală sunt printre cauzele acestei căderi în clasament” a universiăților românești.

„Toate instituțiile evaluate au înregistrat o scădere în ceea ce privește numărul de citări ale lucrărilor academice, numărul cadrelor universitare și al studenților internaționali”, a declarat acesta.

Topul celor mai bune universități este realizat de QS pe baza reputației academice (40%), reputației în rândul angajatorilor (10%), raportului între numarul de studenți și corpul didactic (20%), numărului de lucrări academice listate în publicații de specialitate (20%), numărului cadrelor didactice internaționale (5%), numărului studenților internaționali (5%).

Vezi AICI lista universităților incluse în top 800.