Pedepsele pentru trădare și jaf vor fi majorate în Ucraina

Pedepsele pentru trădare și jaf vor fi majorate în Ucraina
Foto: Facebook/Zelenski.

Liderul Kievului, Volodimir Zelenski, a semnat miercuri, 9 martie, un decret care prevede o responsabilitate sporită pentru trădare și jaf în timpul legii marțiale, relatează Unian.

Trădătorii vor plăti cu viața?

Prin urmare, pedeapsa maximă pentru trădare va fi închisoare pe viață cu confiscarea proprietății.

Anterior, trădătorii patriei fiind pedepsiți cu zece sau 15 ani de închisoare.

Petro Poroșenko, ex-președintele Ucrainei a fost acuzat de „o presupusă vânzare de cărbune care a ajutat la finanțarea separatiștilor susținuți de ruși în estul Ucrainei în 2014-2015, în timp ce politicanul era încă în funcție”, scrie Europa liberă România.

Liderul opoziției s-a întors, recent, în Ucraina pentru a răspunde acuzațiilor de trădare pe care le-a respins și pe care le consideră „motivate politic”.

”Dacă mai aud semnale similare, răspunsul va fi rapid, așa cum se impune a fi pe vreme de război”, a declarat Volodimir Zelenski.

Olena Zelenska, apel disperat către NATO

Potrivit informațiilor difuzate de mass-media ucraineană, mai multe femei au fost ucise și rănite în urma bombardării maternității din Mariupol.

„În urmă cu doar zece minute, ocupanții ruși au atacat dur asupra maternității nr. 2 din Mariupol. Potrivit martorilor oculari, maternitatea nu mai există, multe femei au fost rănite și ucise. Rușilor, veți arde în iad”, a precizat Veaceslav Abroskin.

„Mariupol. Chiar acum. Atac aerian asupra centrului medical și a maternității.

Este un videoclip terifiant, dar încă nu putem vedea ce este mai rău. Nu știm câte mame și copii au fost uciși și răniți.

Cerem NATO să ne închidă cerul în numele întregii Ucraine. Cerem ca așa ceva să nu se mai întâmple niciodată, dar nu suntem auziți. Între timp, avioanele inamice ucid în mod flagrant civili”, a afirmat Olena Zelenski, prima doamnă a Ucrainei pe rețelele de socializare.

Urmăriți B1TV.ro și pe