Pentru că n-au purtat mască, în Indonezia, 8 bărbați au fost obligați să sape gropile victimelor COVID-19

Pentru că n-au purtat mască, în Indonezia, 8 bărbați au fost obligați să sape gropile victimelor COVID-19
foto: Pixabay

Opt persoane, care încălcaseră obligativitatea de a purta mască, au fost obligate de niște autorități locale din Indonezia să sape gropile pentru înmormântarea victimelor COVID-19, potrivit New York Post via The Jakarta Post.

Pedepsiți că n-au purtat mască, 8 bărbați au fost obligați să sape gropile victimelor COVID-19. Momentul a avut loc în Indonezia

O administrație din provincia East Java i-a pedepsit pe cei care au încălcat obligativitatea de a purta mască, punându-i la muncă manuală în cadrul unui cimitir, în speranța că, astfel, alte persoane vor fi descurajate să mai încalce această regulă de protecție sanitară.

„Există doar trei gropari disponibili la ora actuală, astfel că m-am gândit că la fel de bine i-aș putea pune pe acești oameni să lucreze cu ei. Să sperăm că asta va crea un efect de descurajare împotriva încălcărilor”, a afirmat politicianul Suyono, în presa locală.

Totuși, niciunul dintre cei pedepsiți nu a fost obligat să gestioneze trupurile lipsite de viață. Această sarcină le-a aparținut oficialilor din zona sanitară, care au fost îmbrăcați corespunzător pentru a limita riscul de expunere la noul coronavirus.

Potrivit Universității Johns Hopkins, Indonezia are peste 221.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și cel puțin 8.841 de decese legate de această boală infecțioasă.

Masca este obligatorie și în diferite tipuri de spații din România. Țara noastră a trecut de 105.000 de cazuri confirmate

Desemnată de specialiști drept una dintre principalele „arme” în limitarea răspândirii noului coronavirus, masca de protecție este obligatorie în diferite tipuri de spații din țări de pe tot globul, cum se întâmplă și în România.

Cel mai recent bilanț prezentat de către Grupul de Comunicare Strategică plasează România la un total de 105.298 de îmbolnăviri depistate și 4.236 de decese. Dintre acestea, 1.111 reprezintă cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, dintre care cele mai multe au fost înregistrate înBucurești (214), respectiv în județele Ilfov (53), Suceava (53), Cluj (49) și Iași (46).

Cât despre situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.599 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 1.905 în Italia, 1253 în Spania, 124 în Franța, 2.935 în Germania, 159 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 111 în Austria, 20 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 19 în Grecia, 5 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Ungaria și Qatar. De la începutul epidemiei de coronavirusși până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.

Tags:
Ultima oră
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de Florin Cîțu nu au contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)
16:51 - Fetiță de 13 ani, găsită moartă într-o pădure din Bistrița-Năsăud. Ea fusese dată dispărută sâmbătă seară
16:32 - Un bărbat a fost arestat preventiv pentru sechestrarea unei fete și pentru tentativă de viol, la Hunedoara
16:04 - Ludovic Orban: Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, luni dimineață. Există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei Deputaților