Peste 1.200 de zboruri anulate sau cu întârzieri mari în Germania, în urma grevei personalului

Peste 1.200 de zboruri anulate sau cu întârzieri mari în Germania, în urma grevei personalului
foto: focus-energetic.ro

Peste 1200 de zboruri au fost anulate în Germania, inclusiv cele din Frankfurt și Munchen, din cauza grevei personalului de la șase mari aeroporturi.

Un purtător de cuvânt de la aeroportul din Munchen a explicat că un număr de 740 de zboruri cu plecarea sau cu destinația spre acest aeroport au fost anulate, adică două treimi din traficul programat pentru ziua de miercuri. În cazul aeroportului din Frankfurt au fost anulate 390 de zboruri. Celelalte aeroporturi afectate de mișcarea de protest sunt cele din Koln/Bonn, unde au fost anulate peste 90 de zboruri, Düsseldorf, unde au fost anulate 54 de zboruri, precum și cele de la Dortmund și Hanovra unde au fost înregistrate întârzieri și perturbări de trafic, informează Bloomerg.

Greva a afectat în special activitatea principalului transportator aerian german, Lufthansa, care a fost nevoit să anuleze peste 900 de zboruri, în special zboruri cu destinația sau cu plecarea de pe aeroporturile din Munchen și Frankfurt.

O altă companie germană afectată, dar într-o măsură mai mică, este Air Berlin care a fost nevoită să anuleze 87 de curse interne.

Personalul de la sol, mecanicii, controlorii aerian și pompierii de la aeroporturile menționate sunt chemați să se alăture apelului la grevă lansat de Verdi, pentru a solicita o majorare a salariilor în sectorul public, de care aparțin.

Proteste se vor organiza miercuri și în alte sectoare, precum transportul public și salubritatea, urmând unor acțiuni similare organizate în spitale și primării.

Ultima oră
23:56 - Cine este Evgheni Muraev, indicat de Marea Britanie drept posibil candidat al Rusiei pentru o schimbare de regim în Ucraina. Moscova, acuzată că vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev
23:25 - Amenințare falsă cu bombă într-un restaurant din centrul Ploieștiului. Bărbatul care alertase autoritățile a fost dus la sediul poliției
23:09 - Trei bărbați arestați după ce au intrat în casa unor dame de companie și au sustras bani și bunuri
22:44 - Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea la medicul de familie, soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare
22:17 - Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
21:46 - Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, spune directorul OMS pentru Europa: „Acest virus a surprins de mai multe ori, deci trebuie să fim foarte atenți”
21:12 - Nicușor Dan: Ar fi ieșit duminică la lucru mult mai mulți șoferi și vatmani dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat / Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, precum și iresponsabilitatea Gabrielei Firea
20:51 - Armen Sarkissian demisionează de la președinția Armeniei. Președintele țării, spune el, nu are prerogativele necesare pentru a influența politica în vremuri de criză
20:28 - O femeie a murit într-un accident violent pe E58. Mașina în care se afla a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a lovit un alt autoturism (FOTO)
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022