Peste 240.000 de persoane au ieşit în stradă la Varşovia împotriva guvernului conservator (VIDEO)

Peste 240.000 de persoane au ieşit în stradă la Varşovia împotriva guvernului conservator (VIDEO)

Peste 240.000 de persoane au ieşit în stradă la Varşovia într-una dintre cele mai mari manifestaţii desfăşurate în Polonia după căderea comunismului. Protestatarii au cerut autorităţilor să "păstreze locul Poloniei în Europa", ameninţat de politica executivului conservator, transmite B1TV.

Manifestanții, reuniți în fața sediului Guvernului, au fluturat drapelele naționale cu roșu și alb, dar și steaguri europene și bannere cu sloganuri proeuropene. Au cântat imnul național și au scandat "Vom apara democrașia și Constituția."

Organizat sub sloganul "Noi suntem și vom ramâne în Europa", demonstrația s-a derulat în mod paonic în capitala Poloniei.

Cu toate că se declară legat de Uniunea Europeană, guvernul Beatei Szydlo, din partea partidului Dreptate și Justiție, se confruntă cu fricțiuni importante cu mai multe instituții europene din cauza reformelor sale controversate, inclusiv cele referitoare la Curtea Constituțională și la presa de stat.

Peste 240.000 de persoane au ieşit în stradă la Varşovia împotriva guvernului conservator

#DIRECT_ONE_aosxil#

Majoritatea partidelor parlamentare de opoziție, inclusiv Platforma Civica, partidul liberal și partidul țărănist PSL, dar și partide care nu au intrat ăn parlament, precum formațiunea social-democrată SLD și Verzii, au participat la marș.

O altă demonstrație organizataăde mișcarea naționalistp a adunat între 2.500 și 4.000 de oameni, care au afirmat mesaje împotriva prezenței Poloniei în UE și "dictatului de la Bruxelles".

Ambele marouri au coincis cu tradițională "parada Schuman", organizată cu ocazia Zilei Europei.

Urmăriți B1TV.ro și pe