Peste 60% dintre internările COVID-19 din Marea Britanie sunt persoane nevaccinate

Peste 60% dintre internările COVID-19 din Marea Britanie sunt persoane nevaccinate
Foto: Pixabay

Consilierul științific șef al Marii Britanii, Patrick Vallance, a declarat că peste 60% dintre persoanele internate în spital cu COVID-19 sunt nevaccinate, corectând o declarație anterioară făcută luni.

Vallace a declarat anterior la o conferință de presă cu prim-ministrul Boris Johnson că 60% dintre persoanele internate la spital cu COVID-19 au avut două doze de vaccin, scrie Reuters.

„Corectarea unei statistici pe care am dat-o la conferința de presă”, a spus Vallance pe Twitter. „Am spus că aproximativ 60% din spitalizările din Marea Britanie cu COVID sunt persoane dublu vaccinate, mai degrabă 60% din internărileCOVID provin în prezent de la persoane nevaccinate.”

Consilierul științific șef corectează declarația pentru a clarifica cifra de 60% care se aplică celor nevaccinați, nu dublu vaccinați.

Anterior, Sir Patrick Vallance a declarat într-un briefing că cifra era pentru persoanele cu două doze. Dar ulterior s-a corectat pe Twitter, spunând că statistica inițială era falsă. El a postat: „Corectarea unei statistici pe care am dat-o la conferința de presă de astăzi, 19 iulie.

Vorbind la briefing alături de Boris Johnson – care a apărut la distanță de la Checkers unde se auto-izolează – Sir Patrick a spus că spitalizările ar putea crește la peste 1.000 pe zi.

Ultima oră
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul