Peste 70 de oameni, dispăruți după ce trei bărci s-au scufundat în timpul unui puternic taifun în Marea Chinei de Sud

Peste 70 de oameni, dispăruți după ce trei bărci s-au scufundat în timpul unui puternic taifun în Marea Chinei de Sud
Peste 70 de persoane sunt date dispărute după ce trei bărci chinezești s-au scufundat în timpul unui puternic taifun în Marea Chinei de Sud, relatează AFP. Până în prezent 74 de oameni au fost dați...

Peste 70 de persoane sunt date dispărute după ce trei bărci chinezești s-au scufundat în timpul unui puternic taifun în Marea Chinei de Sud, relatează AFP.

Până în prezent 74 de oameni au fost dați dispăruți după ce ”trei bărci de pescuit s-au scufundat de duminică după-amiază”, a anunțat agenția oficială Xinhua.

Aceștia au fost prinși în ape de taifunul Wutip care se așteaptă să se abată și asupra Vietnamului în cursul zilei de luni.

Bărci, care aveau împreună 88 de pescari, s-au scufundat după ce au încercat să navigheze în apropiere de Paracel Islands, la aproximativ 330 kilometri de coasta de sud-est a Chinei.

Luni dimineață au fost găsiți 14 supraviețuitori.

Zece vase, inclusiv vase de război și șase avioane se ocupă de căutări.

În timp ce furtuna ar putea lovi provinciile Guandong, Hainan și Guangxi, Vietnamul a evacuat deja 70.000 de locuitori din zonele cu risc ridicat în timp ce se pregătesc de taifun.

”Tiafunul este programat să lovească Vietnamul în jurul orei locale 16:00, luni, în provinciile centrale dintre Ha Tinh și Quang Tri”, au anunțat autoritățile vietnameze.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)