Petiție online contra aderării României la Schengen, la inițiativa unui fost ministru francez

Petiție online contra aderării României la Schengen, la inițiativa unui fost ministru francez
Un fost ministru francez a postat o petiţie online împotriva aderării României la Schengen. Documentul a fost semnat, în doar câteva ore, de doar 60 de persoane, care nu vor ca România şi Bulgaria să intre, la...

Un fost ministru francez a postat o petiţie online împotriva aderării României la Schengen. Documentul a fost semnat, în doar câteva ore, de doar 60 de persoane, care nu vor ca România şi Bulgaria să intre, la 1 ianuarie 2014, în spaţiul de liberă circulaţie.

Petiţia a fost iniţiată de către fostul ministru francez pentru Formare Profesională, Nadine Morano, o fostă deputată din partidul lui Nicolas Sarkozy.

„Francezii şi în primul rând primarii comunelor noastre sunt sătui de romii care ne invadează în mod ilegal teritoriile. Ţările din care sunt originari se exonerează de responsabilităţile pe care le au privind integrarea. Acest lucru este inacceptabil!”, spune Nadine Morano.

Pentru a-şi susţine iniţiativa, Morano mai scrie că Europa trebuie să protejeze, nu să perturbe naţiunile şi invită pe toată lumea să semneze petiţia de opoziţie faţă de intrarea României şi Bulgariei în Schengen.

În deschiderea paginii se poate citi mesajul de campanie”Credincioasă Franţei, angajată pentru voi”, iar sub titlul petiţiei sunt postate link-uri către pagina de Facebook şi contul de Twitter ale fostului ministru în perioada noiembrie 2010-mai 2012.

Mai mulţi înalţi oficiali francezi, printre care Ministrul de Interne Manuel Valls şi un purtător de cuvânt al Guvernului francez au declarat, în cursul săptămânii trecute, că România nu va fi primită în Schengen din cauza romilor şi înfractorilor care au luat cu asalt ţările Uniunii Europene.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)