ANUNȚ de importanță MONDIALĂ! Surplusul de petrol este aproape EPUIZAT

ANUNȚ de importanță MONDIALĂ! Surplusul de petrol este aproape EPUIZAT

Surplusul de petrol de pe piaţa mondială este aproape de epuizare, potrivit raportului lunar al OPEC, care citează cererea mare de energie şi măsurile organizaţiei de reducere a livrărilor, transmite Reuters.

Producţia de petrol a exploatărilor de şist din Statele Unite a crescut în ultimul an, perioadă în care OPEC a redus producţia, în colaborare cu Rusia, pentru a susţine preţurile.

Producţia din Venezulea s-a prăbuşit, Libia şi Angola continuă să aibă probleme, iar OPEC produce încă sub ţintele proprii, ceea ce înseamnă că cererea în creştere trebuie acoperită din stocuri.

Potrivit raportului lunar al OPEC, stocurile din ţările dezvoltate a scăzut în februarie la 2,854 de miliarde de barili, nivel aflat cu aproximativ 43 de milioane de barili peste media ultimilor cinci ani.

”Am atins un nivel de conformitate de 150%. Am observat o scădere accelerată de stocurilor de la un nivel nemaiîntâlnit de circa 400 de milioane de barili la circa 43 de milioane de barili peste media ultimilor cinci ani”, a declarat secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo, la New Delhi, referindu-se la angajamentele de reducere a producţiei. El a arătat că surplusul de stocuri scade de la începutul anului 2017.

Nivelul stocurilor este în prezent cu 207 milioane de barili sub nivelul din februarie 2017, existând un excedent de 55 de milioane de barili în cazul ţiţeiului şi un deficit de 12 milioane de barili în vazul produselor petroliere.

Tags: