Pinguinii din Antarctica sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice

Pinguinii din Antarctica sunt în pericol din cauza schimbărilor climatice
Din cauza schimbărilor climatice, numărul pinguinilor din Antarctica este cu peste 50% mai mic față de anii '80, iar densitatea creveților a scăzut cu peste 80%, notează Green Report. "Cel mai mult mă surprinde...

Din cauza schimbărilor climatice, numărul pinguinilor din Antarctica este cu peste 50% mai mic față de anii ’80, iar densitatea creveților a scăzut cu peste 80%, notează Green Report.

„Cel mai mult mă surprinde faptul că schimbările atât de mici ale temperaturii pot avea avea asemenea efecte devastatoare asupra pinguinilor, focilor și balenelor care trăiesc în Antarctica și depind de creveții poliar, principala lor surăs de hrană”, a declarat Wayne Trivelpiece, specialist în păsările din Antarctica.

Wayne Trivelpiece care a studiat pinguinii de acolo încă din 1976 a vizat coloniile aproape anual timp de 35 de ani și a observat că din anii ’80 numărul pinguinilor a început să scadă considerabil.

„Putem vedea o legătură clară între suprafața de gheață de care depind creveții și populația de pinguini. Creveții au nevoie de gheață pentru a se hrăni cu algele ce trăiesc sub acest strat de gheață. Fără gheață, o întreagă generație de creveți polari dispare”, a arătat Wayne Trivelpiece, citat de Green Report.

Pe lângă pinguinii afectați de schimbările climatice, balenele și focile trăiesc în aceleași condiții, fiind nevoite să se lupte pentru creveți cu pinguinii.

Ultima oră
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020
17:03 - Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Cine are covingerea că poate câștiga nu clamează victoria de dimineață până seara. Victoria se va obține pe 25 septembrie
16:45 - Florin Cîțu, către liberalii tulceni: Ați scos din Parlamentul României un om care făcea mult rău, un senator din Tulcea. Ați salvat România de un spion rus
16:23 - Salvamont România aniversează 52 de ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil. Sabin Cornoiu: Este mai intuitivă și mai ușor de folosit
15:50 - Focar în SUA: 75% dintre persoanele cu COVID, vaccinate. Dr. Beatrice Mahler: „Aș susține varianta unei variante noi de vaccin” (VIDEO)
15:10 - 40 de români au rămas pe aeroportul din Barcelona. Țeapa care i-a lăsat „cu ochii în soare”
14:45 - Fast & Furious pe o autostradă din România: Un TIR, surprins în depășiri periculoase, cu 150 km/h (VIDEO)