Plantație uriașă de marijuana, descoperită în Spania: Un român, arestat alături de alte nouă persoane

Plantație uriașă de marijuana, descoperită în Spania: Un român, arestat alături de alte nouă persoane
Foto: lainfo.es

Un român a fost arestat în Spania, alături de alte nouă persoane, acuzate că dețineau o plantație de marijuana în apropiere de Barcelona, plantele fiind destinate exportului spre Europa, în special Marea Britanie, Elveţia şi Italia.

Garda Civilă a confiscat 12.000 de plante de marijuana în depozitele industriale de la Ripollet, unde marijuana era cultivată la scară largă, printr-un sistem artificial, relatează lainfo.es.

Anchetatorii au descoperit reţeaua de trafic de droguri în cursul unei anchete asupra unei grupări infracţionale specializată în furtul de telefoane mobile, iar presupuşii traficanţi erau supravegheaţi de la începutul lunii septembrie.

În urma operaţiunii de monitorizare, anchetatorii au confiscat o maşină în care au descoperit şapte kilograme de marijuana şi, ulterior, au ajuns la cele două depozite cu suprafaţa de 300 de metri pătraţi, unde erau cultivate cele 12.000 de plante de marijuana, în care accesul se făcea printr-o uşă ascunsă în spatele unui raft. Cele două depozite erau prevăzute cu instalaţii de aer condiţionat, aerisire şi echipamente pentru uscarea şi ambalarea plantelor de marijuana.

Printre cele zece persoane arestate se află şapte spanioli, un dominican, un cetăţean din Mali şi un român.

Tags: