Poliția britanică anunță că a dejucat "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014, faţă de unul singur cât era media altor ani

Poliția britanică anunță că a dejucat "patru sau cinci comploturi teroriste" în 2014, faţă de unul singur cât era media altor ani
Foto: examiner.com

Poliţia britanică anunță că a dejucat a dejucat în acest an „patru sau cinci comploturi teroriste”, faţă de unul singur cât era media anilor precedenţi, a declarat duminică directorul Scotland Yard, citat de AFP.

„În ultimii ani, media a fost de un (complot) pe an, în acest an au fost patru sau cinci. Am constatat o schimbare atât în ceea ce priveşte frecvenţa, cât şi gravitatea comploturilor”, a declarat Bernard Hogan-Howe pentru BBC, adăugând că există o „îngrijorarea tot mai mare” faţă de „lupii singuratici”.

Marea Britanie a procedat în 2014 la peste 250 de arestări în cadrul luptei antiteroriste, potrivit unor surse din cadrul poliţiei.

Scotland Yard estimează la „peste 500” numărul britanicilor plecaţi să lupte în rândul grupărilor precum Stat Islamic şi se teme că aceştia ar putea planifica atentate la întoarcerea în țară.

Un deputat din Birmingham, Khalid Mahmood, a declarat pentru Sunday Telegraph că această estimare a fost mult subevaluată şi a cifrat la „până la 2.000” numărul extremiştilor britanici.

Bernard Hogan-Howe a cerut publicului larg să dea dovadă de mai multă vigilenţă pentru a ajuta poliţia. Aceasta va lansa luni o campanie de sensibilizare în acest sens.

Ultima oră
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină