Poliția din Malaezia a anunțat că Statul Islamic a efectuat primul său atac în țară

Poliția din Malaezia a anunțat că Statul Islamic a efectuat primul său atac în țară
Foto: thestar.com.my

Poliția din Malaezia a anunțat că Statul Islamic a efectuat primul său atac în țară.

Inspectorul general al Poliției, Khalid Abu Bakar, a declarat pentru CNN că un atac cu grenadă a avut loc la 28 iunie, la un local de noapte, lângă Kuala Lumpur, capitala țării, acesta fiind efectuat la ordinul unui malaiezian luptător al Statului Islamic în Siria, Mohamed Mohamed Wanndy Jedi.

Deși nu au existat decese în atac, opt persoane au fost rănite.

Cei mai mulți dintre oamenii din club, numit Movida, au fost acolo pentru a viziona meciul Spania-Italia de la Euro 2016.

Khalid a declarat că 15 persoane au fost arestate în urma atacului, inclusiv cei doi bărbați care au aruncat bomba la Movida. Dintre cei arestați au făcut parte, de asemenea, și doi polițiști.

"Unul dintre polițiști a ajutat la adăpostirea elementelor ISIS, în timp ce celălalt a fost arestat pentru implicare în furturi pentru a colecta fonduri pentru ISIS", a declarat acesta pentru CNN.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)