Poliția italiană a filmat în premieră ritualuri de iniţiere în ‘Ndrangheta: Jurământul era depus în faţa liderului "Santa" (VIDEO)

Poliția italiană a filmat în premieră ritualuri de iniţiere în 'Ndrangheta: Jurământul era depus în faţa liderului "Santa" (VIDEO)
Foto: palermomania.it

Poliţia italiană a filmat în premieră, cu camera ascunsă, ritualuri mafiote de iniţiere, în cadrul unei anchete care a condus la arestarea a 40 de persoane suspectate că sunt membre ‘Ndrangheta, Mafia din Calabria (sud), informează AFP.

„Pentru prima dată, am înregistrat în direct depuneri de jurământ mafiote”, a subliniat Ilda Boccassini, o cunoscută magistrată italiană, care a coordonat această anchetă.

În aceste imagini poate fi văzut un grup de mafioţi care depune jurământul înainte de a intra în clan, în faţa unui lider cunoscut sub numele de „Santa„. Noii membri afirmă că jură credinţă ‘Ndrangheta, „în tăcerea nopţii, sub lumina stelelor şi splendoarea lunii”, cu scopul de „a proteja fraţii”.

Într-o înregistrare video publicată de un ziar italian, un mafiot neidentificat spune că începând din momentul respectiv aceşti noi membri sunt proprii lor judecători şi călăi, dacă se sustrag codului mafiot. „Începând de-acum, nu alţi oameni vă vor judeca, voi vă veţi judeca voi-înşivă”, afirmă el.

Ancheta a durat aproximativ doi ani. Cele 37 de persoane arestate şi încarcerate şi cele trei persoane plasate sub arest la domiciliu sunt în prinicipal membre a trei clanuri din regiunile Como şi Lecco, două oraşe industriale situate la nord de Milano dar afiliate unor familii criminale calabreze.

Pe baza probelor acumulate, Boccassini a anunţat că parchetul va cere judecarea imediat, o procedură accelerată care permite evitarea fazei audierilor preliminare.

Poliția italiană a filmat ritualuri de iniţiere în ‘Ndrangheta