Polițiștii din India dau vina pe șobolani că le-ar fi consumat tone de marijuana și alcool din capturile de la secții…

Polițiștii din India dau vina pe șobolani că le-ar fi consumat tone de marijuana și alcool din capturile de la secții...
foto: captura YT

Mai mulți polițiști din India și Argentina au motivat în fața superiorilor și instanțelor că șobolanii ar fi de vină pentru dispariția a sute de kilograme de canabis. Unii au fost crezuți iar alții au fost dați afară.

Recent, poliţia din India a aruncat vina pe micile rozătoare pentru dispariţia a aproape 200 kg canabis confiscat de la vânzătorii ambulanţi şi păstrat în secţiile de poliţie; deși pare hilar, în trecut, aceleaşi rozătoare au fost învinuite de oamenii legii că ar fi băut și câteva tone din capturile de alcool, relatează BBC.

Ploile și șobolanii ar fi ușurat cu multe sute de kilograme depozitele indiene de marijuana…

„Şobolanii sunt animale mici şi nu se tem de poliţie. Este dificil să fereşti drogurile de ei”, este concluzia la care a ajuns un tribunal din statul Uttar Pradesh. Judecătorul Sanjay Chaudhary a citat trei cazuri în care captura de marijuana a poliţiei a fost distrusă de rozătoare; într-unul dintre ele, instanţa a cerut poliţiei să prezinte drogul confiscat ca probă, dar i s-a spus că 195 kg de canabis au fost „distruse” de şobolani.

Într-un alt caz referitor la 386 kg de marijuana, poliţia a depus un raport în care se invocă faptul că „o parte” din captură a fost „mâncată de şobolani”.

Potrivit aceluiaşi judecător, o altă cantitate de 700 kg de marijuana confiscată de poliţie se afla depozitată în secţiile de poliţie din districtul Mathura, dar și acestea „erau în pericol de a fi infestate de şobolani”. Conform aceleiași surse, un oficial de rang înalt al poliţiei din districtul respectiv a declarat presei că o parte din această cantitate uriașă de marijuana depozitată, care a scăpat totuși de rozătoare,  a fost totuși „deteriorată din cauza ploilor abundente”.

În final, magistratul înțelegător a motivat că poliţia nu ar avea experienţa necesară pentru a se ocupa de această problemă, deoarece şobolanii erau „prea mici”.

Polițiștii indieni nu fac față poftei nebune a șoarecilor pentru canabis, bani și alcool…

Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate de „astfel de şoareci neînfricaţi”, a adăugat judecătorul, este de a scoate la licitaţie drogurile pentru laboratoare de cercetare şi firme de medicamente, iar veniturile să meargă la guvern.

În 2017, notează BBC, poliţia din statul Bihar(estul ţării) a acuzat şobolanii că au consumat mii de litri de alcool confiscat, la un an după ce statul interzisese vânzarea şi consumul de alcool.

De asemenea, în 2018, tehnicienii care au sosit să repare un bancomat ce funcţiona defectuos în statul Assam au descoperit că bancnote în valoare de peste 1,2 milioane de rupii (14,691 de dolari) fuseseră rupte – iar suspecţii vinovaţi au fost tot şobolanii.

Șobolanii, micii apărători ai polițiștilor corupți

A da vina pe şobolani nu este însă o practică întâlnită numai în India: în 2018, opt poliţişti argentinieni au fost concediaţi după ce au dat vina pe şoareci pentru dispariţia a jumătate de tonă de droguri dintr-un depozit al poliţiei.

Experţii de peste ocean au fost însă mai puțini „înțelegători” decât cei indieni și au motivat că este puţin probabil ca rozătoarele să confunde drogul cu hrana la un asemenea nivel.

Dacă un grup mare de şoareci ar fi mâncat drogurile, în depozit ar fi fost găsite o mulţime de rozătoare”, au motivat experţii după ce, un studiu publicat în 2019 a constatat că atunci când şobolanilor de laborator li s-a dat aluat cu canabis, aceştia „au avut tendinţa de a deveni mai puţin activi şi, de asemenea, le-a scăzut temperatura corpului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:44 - Ministrul Culturii, după scandalul din Parlament generat de discursul unui deputat UDMR: E un dublu pericol – radicalizarea unei minorități și contraradicalizarea unor forțe politice românești. Se alimentează reciproc (VIDEO)
13:36 - Unde se pot vedea meciurile decisive, de joi, pentru calificarea în optimile CM Qatar 2022
13:36 - Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, la București: Europa trebuie să se pregătească pentru mai mulți refugiați din Ucraina
13:28 - Nouă lovitură grea pentru Simona Halep! Jucătoarea româncă întâmpină probleme şi la antrenamente
13:25 - Mario Iorgulescu a postat o fotografie în care apare alături de interlopul din Timișoara Sorin Udrea. „Nu merg lucrurile între noi. Nu vreau să mă întorc în România”
13:19 - Italia se pregătește să naționalizeze una dintre cele mai mari rafinării din Europa deținută de Lukoil
13:13 - Bogdan Aurescu, în conferință cu Antony Blinken: Parteneriatul Strategic România – SUA e la cel mai înalt nivel / Am discutat și despre Visa Waiver / Eforturile României vor fi utile când vom începe reconstrucția Ucrainei (VIDEO)
13:12 - Casa Albă, în straie de sărbătoare! Cum arată decorul de Crăciun ales de Jill Biden (FOTO)
12:57 - Marcel Ciolacu, întâlnire cu Jens Stoltenberg (NATO): „Am subliniat contribuția țării noastre la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre” (FOTO)
12:54 - Dispute între SUA și UE pe marginea prețurile la GNL. Americanii acuză inclusiv revânzarea gazelor de către anumite firme europene